Comentari Antigona

Páginas: 2 (371 palabras) Publicado: 31 de julio de 2012
COMENTARI ANTÍGONA

Antígona és una tragèdia d’estil grec escrita per Salvador Espriu durant l’època de la Guerra Civil. Espriu i altres modernistes i noucentistes intentaven recuperar la identitatcatalana i refusaven tot allò que provenia de la literatura castellana. Encara que també la generació d’Espriu pren com a models a escriptors castellans.
Antígona principalment es basa en explicarla mort de dos germans i Creont, passa a ser el que mana en aquella ciutat i prohibeix enterrar el cos de Polinices per traïdor. Antígona desobeeix a Creont perquè per ella la llei natural està persobre de la llei civil. El que ella vol és manifestar que no s’havia de dividir la població entre vencedors i vençuts. L’acció d’Antígona equival a l’amnistia dels republicans que Franco no va donar mai.Espriu escriu Antígona quan encara no s’ha acabat la Guerra Civil i en l’obra, estan molt presents, els efectes de la guerra i això es tradueix en la caracterització d’alguns personatges. Eumolp, perexemple, la seva mort servirà a uns pocs per salvar a tot un poble i representa la mort civil. La lluita entre Polinices i Etèocles, lluita entre germans va derivar en la guerra civil. Un altrepersonatge molt important, és Creont, el tirà (Franco). Ell serà el que realment guanyi o el que surt més beneficiat de la guerra, també imposa la llei civil per damunt de totes les altres lleis i elsdemés segueixen la línia de pensament del tirà, només es val castigar i no perdonar i en que hi hagi una divisió de vençuts i vencedors. El lúcid conseller, és un personatge que encara uqe apareix alfinal, té un paper molt important, perquè representa el punt de vista d’Espriu després de molts anys de la guerra civil, posant en dubte si el que va fer Antígona va ser un sacrifici que va valdre la penahaver-ho fet.
En resum, podem dir que Espriu es va basar durant la Guerra Civil i després d’ella per escriure aquesta tragèdia per expressar els seus sentiments de ràbia i ira contra el que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario antigona
  • Comentario Antígona
  • Comentario de Texto : Antígona
  • Comentario Sobre Antígona
  • Comentario Literario de Antigona
  • Comentario de fragmento de antígona
  • Comentario Sobre Asambleístas Y Antígona
  • Comentario Comparativo de Antigona y La Hojarasca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS