Comentari Aqüeducte de Tarragona

Páginas: 3 (702 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2014
AQÜEDUCTE DE TARRAGONA



L’obra a comentar és l’Aqüeducte romà de les Ferreres, més conegut com l’Aqüeducte de Tarragona. Construït per un autor desconegut entre el s. II-I a.C, ja que no essap segur. És una obra d’enginyeria civil, d’estil romà imperial amb influències etrusques localitzat a Tarragona (a 4km al Nord del centre urbà).
El material utilitzat en la seva construcció és lapedra calcàrica (saldó) que es va col·locar en forma de carreus (pedra esculpida de forma rectangular). Originalment estava recobert, almenys una part, d’estuc. El sistema constructiu és voltada i medeix26 metres d’alt i 249 metres de llarg.

Els elements de suport de l’Aqüeducte de Tarragona eren pilars de base rectangular. Té dos pisos. Els pilars de la base sostenen els arcs de mig puntinferiors, que aquest a la vegada sostenen una plataforma amb els arcs superiors. Aquest arcs estan fets de forma que de cada pilar neixen dos arcs que enforteixen l’estructura. En total té 11 arcs al pis desota i 25 arcs al pis de sobre. També sostenien la galeria de conducció d’aigua, que estava recobert de calç i fang per fer el canal impermeable.

L’aqüeducte s’adapta al terreny i als desnivellsd’aquest, per adaptar-se van fer diferents càlculs matemàtics. També van aplicar els càlculs matemàtics per buscar un recorregut més curt i amb un mica més d’inclinació per a que d’aquesta manera l’aiguacirculés més ràpid. L’aqüeducte tenia 11 arcs al pis de sota i 25 al pis de sobre per a adaptar-se millor al desnivell.

Per impedir que l’imperi romà es desintegrés i per unificar totes lesprovíncies, va procedir a la romanització del territori que havia conquerit. Es van construir tota una xarxa de vives de comunicació com els aqüeductes, els ponts o edificis similars als de Roma; teatres,amfiteatres, circs... Molts dels ponts i aqüeductes romans estan envoltats de llegendes d’origen medieval relacionades amb la seva construcció. Algunes diuen que van fer un pacte amb el diable i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aqueducte de tarragona
  • Aqueducte De Tarragona
  • Tarragona
  • Aqüeducte
  • Aqüeducte De Segovia
  • AQÜEDUCTE DE SEGOVIA
  • Aqüeducte de Segovia
  • Aqüeducte de les Ferreres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS