Comentari Ara

Páginas: 3 (620 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2012
Ara Pacis Augustae

Documentació General y Catalogació

-Ara Pacis Augustae
-Autor: Desconegut
-Cronologia: 13-9 aC. Art Romà Imperial.
-Ubicació: Originàriament situada al Camp de Mart (Roma)actualment es troba al Museo dell’Ara Pacis (Roma).
-Estat de conservació: Es conserva molt bé ja que quan va ser traslladar també va ser reconstruït. A més va ser col·locat dins d’un edifici perconservar-lo en bones condicions.
-Breu descripció: El material utilitzat és marbre de Carrara. En quant a tipologia es tracta d’un altar de caràcter religiós. El sistema constructiu és arquitravatencara que no té coberta.

Anàlisi Formal i Estilística

L’ edifici té una planta rectangular sense cap sostre. A l’interior té un altar central situat sobre un pedestal esglaonat.

En comparacióamb els temples grecs situats separats de la ciutat en l’ acròpoli, els temples romans eren situats dins de l’entramat urbà i a més es podia accedir al seu interior, per això no li donàven tantaimportància a l’espai exterior.

La civilització romana començava a convertirse en un gran imperi i es per això que les seves obres eres representades de manera colossal donant importància a la grandesadel poble romà.

Els elements de suport són els murs que envolten tot l’altar, que tenen pilastres corinties a les seves cantonades.

L’altar consta de dues entrades. La principal ,orientada cap al’oest i aixecada sobre un podi, és on entrava el sacerdot que oficiava el ritual de sacrifici. L’altra , orientada cap a l’est, és per on introduïen al recinte sagrat els animals que havien de sersacrificats.

Cal donar importància a la decoració dels murs. Es tracta d’una decoració a base de relleus escultòrics. Aquests relleus estan dividits en dues franges per una cinta de senefesgeomètriques. La part inferior està decorada amb fulles d’acant i motius vegetals. En canvi, a la part superior es representen escenes mitològiques i històriques relacionades amb l’emperador August.

A la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Ara Pacis
  • Araer
  • El ara
  • Julio Andrà s Araà jo Comentario Siete Retos
  • El ara
  • El Ara
  • El Ara
  • ARA A

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS