Comentari Arbor Mortis Pere Calders

Páginas: 2 (360 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2012
Arbor Mortis
El tema del poema, com ja es comú entre els temes que tracta el poeta, ens parla de la mort, i de com creix aquesta dins les persones a mesura que anem perdent la vida.
L’argument,ens diu que Déu, cada cop que neix algú, introdueix en ell dos llavors, la de la vida i la de la mort. Mentre l’arbre de la mort va creixent, la vida s’esgota. (metàfora que s’allargarà tot elpoema). Ens diu també que l’arbre de la vida habita en la part mes obscura de tota persona, que creix i s’enforteix amb tot allò que la vida deixa enrere. La tercera estrofa i l’apariat de desprès,ens parla de l’arribada de la mort, on l’arbre treu la vida al poeta estrenyent-lo amb les seves arrels, però es en aquest moment quan treu de ell la primavera (vida), transmeten una sensació depau i de serenitat a l’hora de parlar de la mort, així que no en parla de manera pessimista.
El poema esta formar de tres estrofes de quatre versos alexandrins amb cesura (6+6) i un apariat final,és un sonet anglès. Le rima és consonant en tots els quartets i falsa a l’apariat, combina la rima masculina i la femenina, l’estructura és ABBA CDDC EFEF GG. El recurs més important del poema ésla metàfora de les dues llavors, la vida i la mort “sembra dues llavors...” també hi ha una altre metàfora “primavera que trauràs de mi” que vol dir la vida que l’arbre de la mort s’emportarà. Amés, hi ha un paral·lelisme “la vida remorosa que cada instant s’enfila, la mort silenciosa que cada instant s’acreix”, dos antítesi “l’esperança o l’horror” i “l’arbre de la mort”, l’arbreacostuma a ser símbol de vida, analogies “primavera - vida” , sinestèsia “aspre perfum”.
El títol del poema, és Arbre de la mort en llatí, es l’element principal del poema.
Abans del poema hi ha lacita d’Ausiàs March, que tracta la mateixa temàtica que es desenvolupa en el poema, en el moment que naixem comencem a morir. Cita que es veu representada sobretot en la primera estrofa del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'arbre domèstic, de Pere Calders. Comentari de text.
  • Pere Calders
  • Pere Calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • Pere Calders

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS