Comentari art Villa capra

Páginas: 2 (495 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2014
Villa Capra
Introducció
Aquesta obra és la Villa Capra de Andrea Palladio, datada entre 1551-1553, d'estil reinaxentista/classicista feta amb pedra, maó, estuc i marbre i situada a Vicenza(Itàlia).
Context històric
Amb l'aparició de la nova burgesia mercantil i industrial, durant el segle XV es va desenvolupar una actitud de pensament crític que va anar substituint els ideals de l'Esgésia.La burgesia agafà un gran protagonisme dins la societat. Tot aquest procés es desenvolupà a Itàlia, que havia seguit una trajectòria diferent a la resta d’Europa. A més, al segle XIV, Itàlia teniauna economia més organitzada i més evolucionada que la resta d’Europa. La burgesia, cristiana, tenia un sentit pràctic de les coses i necessitava d’un nou mitjà d’expressió adequat a les sevesnecessitats. Llavors es posà al servei de l’Església, però imposant els seus criteris “racionals”. La precisió, la racionalització i el càlcul foren elements presents a la nova concepció artística. Hi haguéuna secularització de l’art, però mai va ser anticristiana. Podem diferenciar tres fases: el Primer Renaixement o Quattrocento (s. XV) fou el període de formació del model renaixentista. Llavorstrobam l'Alt Renaixement o Cinquecento: (el primer quart de s. XVI) caracteritzat per ser la fase de maduresa i finalment trobam el Manierisme (1520-1630), que va ser la fase de crisi del Renaixement iinici del Barroc. La difusió de l’estil a la resta d’Europa va ser molt desigual (segle XVI), en aquest sentit, Itàlia va sobresortir per damunt tots els altres països.
Descripció formal
Al'exterior, la Villa Capra presenta un perfil idèntic a les quatre façanes. Cadascuna s'articula a partir d'unes escalinates pronunciades que condueixen cap a un pòrtic de sis columnes d'ordre jònic, amb elseu corresponent entaulament i frontó triangular, rematat amb una estàtua a cada vèrtex. Al centre de l'edifici s¡alça la cúpula que cobreix la sala circular central de la mansió.
La Villa Capra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari D'Art: Villa Capra
  • La villa capra
  • villa capra
  • La Villa Capra
  • Villa Capra
  • Villa Capra
  • Villa capra
  • Comentario PAU Villa Saboya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS