comentari ausias march

Páginas: 4 (911 palabras) Publicado: 2 de junio de 2013

COMENTARI TEMÀTIC I ESTÍLISTIC
COLGUEN LES GENTS AB ALEGRIA FESTES (AUSIÀS MARCH)
En la primera cobla del poema, l’autor compara la diversió de la gent que gaudeix de les festes, on s’hi narrenles gestes, amb el seu dolor que es fa visible en el fet que ell anirà al cementiri a veure les ànimes dels condemnats, ja que ell també es considera un condemnat, en el seu cas d’amor. Per tant, pelque fa als recursos, trobem una comparació general en tota la cobla, també trobem una metàfora referent als morts “ànimes damnades”, i en el tercer vers hi veiem una enumeració de tres substantiusseguits.
En la segona cobla, l’autor diu que ell no es fa amb els feliços ja que li són esquerps i llunyans a ell, degut a que experimenten sentiments totalment contradictoris als seus (felicitat-dolor, tristesa), i compara la seva situació amb la del rei de Xipre que va ser presoner, com ell, que és presoner d’amor. I, finalment presenta el seu mal com a incurable ja que l’amor que desitja perpart de la dama no li serà mai donat. Pel que fa als recursos estilístics, trobem la comparació ja citada amb el rei de Xipre i una metàfora referent als feliços, que els cita amb el nom de “vius”.
Latercera cobla comença amb una comparació mitològica en què cita a Tici, al qual un voltor se li menjava el fetge però aquest renaixia i així el voltor sempre tenia menjar, per tant experimentava ungran dolor que el compara amb el seu. Per tal d’expressar el seu dolor, fa servir una metàfora en què diu que el seu mal és més gran que el de Tici ja que té un corc rosegant-li el pensament i un altrerosegant-li el cor, i que no pararan de rosegar fins que la dama no el correspongui. Amb aquesta metàfora, ens vol ensenyar que aquest amor l’afecta tant psicològicament, és a dir a nivell depensament, com sentimentalment, és a dir al cor. Així que podem dir que els quatre primers versos d’aquesta estrofa ens parlen del sofriment de Tici, i els quatre restants del sofriment del jo líric.
En la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari Ausiàs March
  • comentario poema Ausias March
  • Ausias March
  • Ausiàs March
  • ausias march
  • Ausias March
  • Comentario Poema Ausias March
  • Ausiàs march

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS