Comentari Balada De La Garsa

Páginas: 4 (889 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2013
Balada de la garsa i l’esmerla
Aquest text és una obra de Joan Roís de Corella, nascut a València (1435-1497), és un dels escriptors catalans més importants del segle XV. La seva obra, escrita envers i en prosa, va ser molt divulgada per la València d'aleshores, coneguda en tertúlies literàries i imitada per d'altres autors. Els manlleus de Corella que hi ha per tot el “Tirant lo Blanch” hodemostren: Joanot Martorell se sabia de memòria algunes de les seves obres.
Roís de Corella era cavaller, però també va estudiar teologia. No va arribar a ser mai sacerdot, sinó que només va rebre elsordes menors, per la qual cosa va poder tenir dos fills sense estar casat i sense ser malvist per la societat de l'època. Corella escriu en un estil retòric, filigranat, culte, en una prosa cuidada queimita els autors clàssics i que ha estat anomenada pels crítics prosa d'art o prosa artitzada. El seu estil, que no té res a veure amb el to col·loquial, va tenir, com hem dit, seguidors i imitadors.La seva obra en vers es caracteritza per parlar de l'amor des d'una perspectiva desenganyada i trista. També va escriure poesia religiosa. La seva obra en prosa es divideix en dos blocs: lesnarracions mitològiques (1456-1458) d'una banda (fruit del seu amor pels clàssics) i les proses religioses de l'altra (derivades de la seva condició d'home d'església).
El tema del poema és la mort peramor. L’obra és de caràcter líric. Esta dividida en dos parts: la introducció (primera estrofa) una cobla formada per 8 versos octosíl·labs clàssics cesurats i rima femenina (ABBA CDDC, i un apariat, EE,4+6), i la balada (les 3 últimes estrofes), una barreja d’octosíl·labs tetrasíl·labs amb rima consonant, encadenada (8+4) masculina, l’esquema de la rima és ababa cdcdc ababa on els parells tenen 4i els imparells tenen 8 síl·labes (començant a contar sempre des del primer vers de cada estrofa).
A la primera estrofa, l’autor presenta dos personatges. Primer, al primer quartet, apareix la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • "La Balada del café triste" comentarios
  • Comentario Balada De La Placeta
  • Balada de la garsa i l'esmerla
  • Balada De La Garsa Esmerla
  • La Balada De La Garsa I L'Esmerla
  • Balada de Mallorca (Comentari de text en Català)
  • Balas Sobre Bodway, Comentario.
  • comentarios de texto (balada de l'esgarsa i l'esmerla, Lo Mariner etc)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS