Comentari Blade Runner (català)

Páginas: 7 (1515 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013
BLADE RUNNER

Blade Runner és una de les primeres pel·lícules futuristes que van sorgir al cinema. Tenint en compte que és del 1982 i que en aquella època no tenien tant coneixement com ara, el director no es va allunyar gaire del que molt possiblement sorgirà d'aquí uns quants anys (encara que avui dia ja tenim projectes que poden considerar-se “intel·ligents”). El tema principal del quetracta la pel·lícula de Blade Runner és els replicants i els efectes que tenen davant la societat.

En termes generals, un replicant és un ésser artificial que imita a l'ésser humà en el seu aspecte físic i en el seu comportament, arribant, fins i tot, a ser virtualment indistingibles. En aquesta pel·lícula, però, el director dóna un altre sentit al terme replicant: mostra als replicants comcreacions biomecàniques, potser fins i tot formes de vida sintètiques de biotecnologia, i molt més semblants als humans tant externament com internament. Els replicants de Blade Runner poden sagnar, ingerir aliments i begudes, així com també dormir. Malgrat a les semblances, també tenen característiques sobre-humanes, com la resistència a la calor i al fred, la força i la agilitat superiors. En concret,els replicants que surten a la pel·lícula són els Nexus 6, un model d'androides d'última generació idèntics a l'ésser humà en aparença física, però diferents en diversos aspectes, com són per exemple, la durada de la seva vida, que és de quatre anys, i que manquen de l'experiència i dels records d'una vida humana normal.

La manera en la que els Blade Runner utilitzen per saber qui és replicant iqui no, és a partir d'un test anomenat test Voight Kampf. Aquest test consisteix en fer una sèrie de preguntes al suposat replicant i, amb una espècie de càmera que enfoca l'ull, s'observava la pupil·la del sospitós i les seves reaccions. Els interrogadors feien preguntes de tot tipus a l'individu, sobretot preguntes relacionades amb els sentiments i els records. Era en aquestes preguntes ons'identificava l'individu com replicant o humà, donat que els replicants no tenien records ni emocions a l'hora de contestar aquestes preguntes, mentre que els humans les contestaven mostrant reaccions comprensibles o emocionals pròpies dels éssers humans, degut a les seves experiències.




Una característica que en aquesta pel·lícula es veu molt en els replicants, és la capacitat de sentiremocions i sentiments.

La intel·ligència artificial que avui dia considerem la més avançada, es tracta d'un robot que puja i baixa les escales o un altre que sap tocar el violí. Com es pot observar, aquestes màquines estan encara molt lluny d'arribar a sentir qualsevol tipus d'emoció, tal i com es mostra a Blade Runner. Els coneixements i els estris dels que disposem actualment no ens permetenconèixer a la perfecció la manera de la qual estem fets exactament, per tant, encara és un somni que puguem aconseguir que una màquina pugui arribar a pensar com nosaltres i fins i tot mostri sentiments. Tot i això, no significa que d'aquí a uns quants anys (potser 50, potser 100) no existeixin màquines capaces de plorar per la mort d'algú o riure a l'escoltar un acudit.

Pel que fa a la pel·lícula,els replicants mostren tot tipus d'emocions: ràbia, amor, tristesa i impotència, entre d'altres. La Rachael s'enamora del Deckar, el “policia” que s'encarrega de capturar als replicants que han tornat a la Terra. La Pris i el Roy també estan enamorats i quan la Pris mor, el Roy s'entristeix i intenta venjar-se de la seva mort. Quan el Deckar està a punt de morir, el Roy l'acaba salvant i aquests'ha de resignar i morir perquè se li havia acabat el seu temps de vida.

Un punt interessant en el qual ens hem de parar a reflexionar és que replicants es reconeixen com a tal. Nosaltres sabem que els Nexus 6 estan programats per viure quatre anys, però la qüestió és que ells també ho saben i exigeixen més. La intel·ligència d'aquests androides arriba fins a tal punt d'adonar-se que els que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Blade Runner
  • Blade Runner
  • BLADE RUNNER
  • Blade Runner
  • Comentari De Blade Runner
  • blade runner
  • Blade Runner
  • Blade runner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS