Comentari Canigó

Páginas: 4 (817 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2012
COMENTARI DE TEXT
Canigó de Jacint Verdaguer
L’obra poètica se situa al moviment cultural de la renaixença, concretament en l’any 1886, escrit per Jacint Verdaguer i Santaló, també conegut com aMossèn Cinto Verdaguer. Aquesta obra, el Canigó és una de les seves obres més importants, i el va permetre obtenir un reconeixement, a partir d’aquí va ser premiat en vuit obres als Jocs Florals.L’autor en qüestió va ser el màxim exponent de la Renaixença, i inclús el podem considera un dels més importants poetes de la literatura catalana.
El text, escrit en vers, és una obra poètica que pertany ala renaixença catalana, i podem dir que és un poema èpic, ja que el text està basat en un fet històric, de expansió de Catalunya, de recuperació de les terres envers els sarraïns.
L’obra utilitzal’art de la polimetria, és a dir, hi podem veure diferents tipus de mètrica en els versos, i és un freqüent recurs romàntic ja que deixa veure la llibertat del autor. Més concretament el poema està formatper versos de sis i deu síl·labes, amb una rima variant, és a dir, que no segueix cap ordre establert . El poema utilitza clarament una rima rica, ja que no utilitza paraules de la mateixa família,ni mateixos temps verbals. També podem veure que és una rima tant masculina com femenina, ja que combina les paraules agudes i planes en les paraules finals dels versos.
Aquest fragment de l’obraCanigó està dividit en dues parts argumentals, en la primera veiem una part més dedicada a la vessant religiosa, dona gràcies a Déu i diu que els moros controlen la nostra estimada terra. Posteriorment,en la segona part, podem veure el poema més de caire polític i èpic, on ens explica la ressorgida de Catalunya dels Pirineus per tornar a recuperar les nostres terres. El text està basat en laconquesta dels Pirineus, per el comte Berenguer de Barcelona, i el triomf de la religió catòlica envers la morisca, el cel s’il·lumina. Aleshores es quan uns monjos planten la creu al cim del Canigó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari d'un fragment de canigó
  • comentari del text de canigó
  • canigo
  • Canigó
  • CANIGO
  • Canigó, La Vaca Cega
  • El Canigó
  • Comentarios De Los Comentarios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS