comentari Casa milà

Páginas: 3 (725 palabras) Publicado: 26 de enero de 2015
Casa Milà – Gaudí (1906-1912)

Aquest edifici civil està construït amb pedra, maó, ferro i ceràmica. L'edifici s'aguanta sobre pilars, bàsicament de ferro, tot i que els pilars també combinenaltres materials, com ara el maó i la pedra. L’estructura d’aquest edifici elimina la necessitat de murs de càrrega i permet una distribució lliure dels envans i de les obertures grans de la façana. Hi haunes golfes que estan cobertes amb 270 arcs de maó, tots diferents, per sobre hi ha el terrat que acull les xemeneies, els dipòsits de l’aigua, les caixes d’escala i dels ascensors, i tots aquestselements dissimulats sota imaginatives formes escultòriques.

L´interior de la Casa Milà destaca tant per l´estètica com per la funcionalitat. L'edifici s'articula al voltant de dos grans patis, queGaudí converteix en veritables "façanes interiors". Cada habitatge s'obre a la façana exterior i a un dels patis, de manera que la llum i la ventilació adequades queden garantides.

La línia corbadomina la façana de l´edifici, format per una planta baixa amb dues entrades independents, cinc pisos i un àtic amb terrassa. Cada pis està separat per una ondulació que recorre al llarg tota la façanai que li confereix una accentuada horitzontalitat. Les finestres i les balconades, modelades amb forma de motius vegetals i realitzades en ferro forjat també segueixen el mateix estil curvilini.

Lafaçana es tracta d'un simple revestiment i les pedres s'aguanten gràcies a l'estructura interior de ferro. A la façana, les formes donen la sensació d´unes aigües que trenquen la resistència d´unaestructura pètria, en continuïtat natural amb les costes i els massissos muntanyosos de Catalunya. Les formes també recorden l´onatge del mar Mediterrani. Les baranes de ferro imiten algunes onadessobre roques i sorra de la platja. Les finestres tenen una gran amplitud, amb formes ondulades i cantonades suaument corbades. A la part superior de la façana, al costat d'una rosa simbòlica a la qual...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari Arquitectura: Casa Milà o La Pedrera
  • CASA MILA
  • Casa Milà
  • Casa milá
  • Miles de casos
  • Casa Mil
  • La Casa Mila
  • Comentario critico de las mil y una noches

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS