Comentari Constitució De 1876

Páginas: 2 (286 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2011
Sèrie 5, Opció A, Exercici 1 (PAU Juny 2008)

Pregunta 1
a) La font la qual apareix és primària, ja que, és un text que es va escriure en la època del qual tracta.Tracta de la constitució espanyola de 1876, hi han quatre articles que tracten de la religió, de l’expressió i de les lleis.

b) A partir de la font, del contexthistòric puc dir que al poder estaven els conservadors amb el seu representant Cànovas, el qual buscava un nou model polític que superés alguns dels problemes del liberalisme. Unfet rellevant d’aquest moment és la convocatòria d’eleccions per a unes corts constituents.

c) L’ article 11 tracta de que l’estat permetia qualsevol creença, semprei quan aquesta no fos manifestada en públic. En canvi, l’article 13 diu que l’estat defensava la lliure expressió. L’article 18, tracta de que qualsevol llei que s’haviad’aprovar havia de estar realitzada a les corts baix la supervisió del rei Don Alfonso XII. Finament, l’article 19 tracta que les corts estaven formades per dos parts, lesquals les dos tenien el mateix poder, aquestes parts per les quals estaven compostes les corts eren el senat i el congrés de diputats.

Pregunta 2

b) El falsejament delsistema electoral i el caciquisme durant la restauració van ser possibles per l’alternança d’un sistema corrupte i manipulador. El falsejament del sistema electoralconsistia en comprar vots,falsificar les actes i la tupinada, consistia en que a les llistes electorals s’hi afegissin noms imaginaris i sobretot de difunts. El caciquisme era unsistema polític pel qual el sistema electoral era falsejat per persones influents, que eren l’enllaç entre el partit que tenia el poder i els habitants de les localitats.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • constitucio n de 1876
  • Comentario Constitución De 1876
  • Comentario constitucion de 1876
  • Comentario De Texto Constitucion De 1876
  • Comentari De Text De La Constitucio De 1812
  • Comentari Constitució Tanta (Valencià)
  • Comentario ley de 25 de julio de 1876
  • Comentario de la ley de 21 de julio de 1876

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS