Comentari Cor Fidel

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2013
Comentari de text: Cor fidel
Josep Carner
Aquest poema es va publicar en l’any 1952 dins del llibre Llunyania escrit per Josep Carner(Barcelona 1884 – Brussel·les 1970); qui va ser un dels màximsrepresentants del noucentisme. Treballava com a diplomàtic en diferents llocs del món i després de mantenir-se al costat dels republicans a la guerra civil espanyola no va poder tornar a Catalunya maimés. Precisament, per motiu d’aquesta desventura, l’escriptor escriu sobre l’enyorança que sent per la seva terra i la cultura d’aquesta, el poema està escrit amb aquest objectiu.
És un romanç deversos decasíl·labs amb rima consonant que utilitza un llenguatge culte, el que fa realment difícil entendre el poema.
El poema està dividit en dues parts: La primera part avarca els dos primersquartets amb els quals l’autor ens descriu la imatge d’un palau fet a miques fent una metàfora referint-se a la caiguda de la cultura catalana. Després parla dels culpables de l’enderrocament del palau ambun aire despectiu. En la segona part hi trobem els dos últims tercets on podem observar el canvi de moral en l’autor per la inserció d’una idea reconstructora d’aquell palau reduït al no res. JosepCarner no perd l’esperança i així es nota en les seves paraules amb les quals ens diu que ja té idees per reconstruir tot el que ha sigut enderrocat.
Pel que fa a les figures retòriques hi trobem unaanàfora a la tercera i quarta estrofa: Jo sé; Jo pujaré , que a la vegada és la introducció del jo poètic en els tercets. També hi trobem metàfores a la tercera estrofa: l’inesgotable foc; albafugissera , un epítet a la quarta estrofa: sense replans d’espera i una hipèrbole a la primera estrofa: a una dolor que va al dellà del seny.
En el poema s’identifica l’ideal de lliure expressió en lallengua catalana i la prosperitat de la seva cultura. L’autor se sent indignat per l’opressió i així ho expressa ja que el palau és tot el catalanisme mentre que els conservadors són els descoratjats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de Cor fidel de Josep Carner
  • comentario fidelidad
  • JOSEP CARNER
  • Comentario Del Poema Fidelidad
  • Comentario de señorita cora
  • La Fidelidad
  • La Fidelidad
  • la fidelidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS