Comentari Cr Tic La B Blia

Páginas: 6 (1268 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2015
Comentari d'uns fragments de la Bíblia.

La Bíblia està basada en un conjunt de llibres que s'obren amb la creació dels humans i del món mitjançant la paraula de Déu (la Gènesis) en sis dies, més un de descans. És una de les moltes explicacions de la creació del món, a més de ser molt senzilla, perquè només amb la paraula de Déu, es crea tot el que ell desitja (per això els éssers humans posemnom a tot allò que neix o es crea, per poder dir que existeix com a tal) a diferència d'altres cosmologies, on s'explica la creació del món a partir d'un fet excepcional, amb personatges fantàstics.
Després, es desenvolupa la Bíblia a través d'una sèrie de llibres que narren tot tipus de peripècies dels principals protagonistes d'aquesta, i finalitza amb el llibre de l'Apocalipsis, on s'explica lafi del món. Per això es diu que la Bíblia es un llibre rodó, perquè té un inici, un desenvolupament, i un desenllaç. Cal destacar que a l'Antic Testament es mostra un Déu (Jahvé) violent, venjatiu i bastant cruel, en canvi al Nou Testament, Déu és bondadós, amable i comprensiu.

A continuació, tenim el Primer llibre de Samuel, on Jahvé li demana a Samuel que cerqui el rei que ha estat escollit:David, fill de Jesè. Es presenta una escena, en la que Samuel va descartant tots els fills de Jesè, fins que l'últim, el més petit però més ben plantat (sinònim de bon auguri) resulta ser l'escollit. Aquesta escena ens pot recordar a contes populars com la Ventafocs, on el príncep prova la sabata perduda a totes les noies del poble fins que troba la Ventafocs. Seguidament, David és ungit, i posseïtper Jahvé.
Jahvé va abandonar a Saül i va fer que un mal esperit l'empaités. Aleshores, Saül va manar buscar algú que toqués bé i David va acudir al seu costat. Així Saül es calmava quan era turmentat. En aquesta part es mostra que el Déu de l'Antic Testament era un ésser cruel i venjatiu. Després d'això, continua la batalla amb els filisteus, on David, acabarà matant Goliat, que va amenaçar elseu poble.

Seguit del primer llibre, es presenta el Segon llibre de Samuel on mostra un capritxós, orgullós i despiadat David.. Un dia, David, es va trobar amb la muller d'Uries (soldat de confiança), Bet-Sabé, i va jeure amb ella, deixant-la embarassada. David li va manar a Uries, que es fos cap a casa, però ell va desobeir i David el va manar al front més perillós, on Uries va morir. De totallò, Jahvè, mitjançant Natan, li fa saber que pagarà aquesta deshonra amb la mort del seu fill. Així, David va deixar de menjar i va dormir a terra, pregant pel seu fill, fins que va morir. Una vegada mort, David torna a la seva vida d'abans, resignat. Per últim, David torna a deixar embarassada a Bet-Sabé, i neix Salomó.
En aquest fragment, s'exposa que a l'Antic Testament, les dones no tenien capimportància, perquè en cap moment del fragment, intervé Bet-Sabé per parlar, o bé per expressar si està d'acord amb tot el que li succeeix. Així mateix, la Bíblia és una narració que no aprofundeix en la mentalitat dels personatges, deixa a la nostra imaginació suposar de quina manera són, i què pensen de les situacions que han de viure.

Continuem amb el Llibre de Job. Aquest explica ladesgràcia d'un home, patida per la fe cega que tenia en Déu, el qual va consentir que el Diable el posés a prova mitjançant desgràcies. Al llarg dels versos, es narra com era la seva vida abans que Déu l'abandonés, i com és ara que ja li han llevat allò que estimava. En comparació, ara és un home desgraciat, se sent completament abandonat per Déu que tan important va ser per a ell, i ara ja no té forcesper a res, se sent un home sol, brut, abandonat, i espera entre la misèria, la seva mort.

Altre fragment de la Bíblia és l'Eclesiastès. Al llarg d'aquest s'exposa que a la vida hi ha un moment per a cada cosa. També comenta que tot allò que fa Déu és permanent, i que l'ésser humà té la mateixa sort que la bèstia, ja que també som animals, i si uns moren, els altres també. A més, diu que la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • COMENTARIO LITERARIO Y CR TICO La Casa De B
  • COMENTARIO CR TICO 2
  • Comentario Cr Tico De
  • Ejemplo Comentario Cr Tica
  • COMENTARIO CR TICO
  • EJEMPLO DE COMENTARIO CR TICO
  • ESQUEMA COMENTARIO CR TICO
  • ESQUEMA DEL COMENTARIO CR TICO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS