Comentari critic

Páginas: 4 (817 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2010
Comentari crític

Susan George és una prestigiosa activista del moviment altermundista i una de les veus més destacades en la crítica a l’actual sistema econòmic neoliberal. Es politologa ifilosofa. Va escriure diversos llibres com per exemple en l'any 2010 “Sus crisis, nuestras soluciones”.

Una de las crisis que analitza Susan George es la crisi financera que va començar en l’any 2008 aEstats Units. L’origen d’aquesta crisi es la liberalització total del sector financer, fer empreses massa grans perquè pugin fer fallida.

Segons Susan George el que estem vivint no es una únicacrisis, si no que son tres:
- la financera;
- la de desigualtat creixent;
- la de crisi climàtica.

Pel que fa 20 o 30 anys les desigualtats en el mon estan augmentant enormement. Cadavegada hi ha mes gent sense accés a aigua i alimentació. En l’any 2008 els preus de aliments bàsics han augmentat tant que hi havia revoltes perquè la gent no ells podia pagar. Per això que els preusd’aliments bàsics es van duplicar o triplicar por primera vegada en la historia mundial hi va ver una crisi alimentaria simultània en una trentena de països.

Amb la crisi climàtic no podem esperar comamb la financer o amb la de desigualtat creixent, perquè si esperem després pot ser massa tard per arreglar. Es massa tard per a la humanitat si deixem pujar la temperatura fins a graus que no soncompatibles amb la existència fisica de la vida i amb la existència fisica de la civilització.

En els anys 60 Estats Units han donat mil milions de dòlars per difondre ideologia neoliberal. Aquestsdiners han introvertit en els mitjans de transport, en els universitats i en el dret. Volien canviar les opinions dels professors, jutges i dels que surten en les televisions.
Volien fabricarl’hegemonia en el cap de la gent.

El pensament neoliberal consistia en:
- el mercat és millor,
- reduir l’estat.
- privatitzar total l’economia,
- reduir els serveis públics, salut,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Critico
  • comentario critico
  • COMENTARIO CRITICO
  • comentario critico
  • comentario critico
  • COMENTARIO CRITICO
  • Comentario Crítico
  • Comentario Critico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS