Comentari crític del text de manuel castells

Páginas: 5 (1101 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2010
Comentari crític del text de Manuel Castells “Iniciativa empresarial e integración social”

Manuel Castells ens parla fonamentalment d’un concepte que el en diu “Nova Economía” que es en el que avui dia estem i la que utilitza tant empreses entre elles, amb proveïdors, amb la resta del món concretament. Un dels factors més importants que vam veure a classe que s’havia de potenciar i promoureen la societat que avui som es el coneixement i el procés d’informació, com defensa en el text el seu autor, encara que ell destaca dos apartats més
El segon factor important per la “Nova Economía” son les relaciones internes i externes que l’empresa te. Aquest segon factor és molt important perquè les relacions externes per exemple serveixen per arribar a un mercat mundial a més de coneixeu-hoamb més exactitud i les relacions internes serveixen per poder conèixer millor com són els teus treballadors i així ser molt més eficient a l’hora de decidir una estructura interna que sigui l’adequada per que l’empresa funcioni correctament i treballadors i dirigents estiguin contents.
I per últim l’altre factor que destaca de la “Nova Economía” el senyor Castells és que aquesta és globalgracies a les noves tecnologies, però encara tot i sent global no engloba a tothom i molta gent no pot accedir-hi, i això es un punt que si es vol avançar socialment s’hauria de solucionar.
La competitivitat entre empreses i la productivitat són dos factors clarament en augment a la “Nova Economía”, encara que hi ha dos formes de competitivitat: Una és l’anomenada “competitivitat per baix” queconsisteix en que l’empresa mes rica va robant la poca quota de mercat de les empreses més pobres per fer-se ella més rica, però això fa que els dos vagin caient a poc a poc. L’altre forma, la “competitivitat per sobre” es que les empreses d’un mercat van guanyant quota, unes més que les altres això es clar, però això fa que el mercat s’expandeixi i augmenti la demanda del producte ofert . Com és veu asimple cop d’ull aquesta última forma de competitivitat seria la més beneficiosa per a productors i consumidors.
Resumint, les economies que en els anys 90 van apostar per el model de “Nova Economía” amb la incorporació de les noves tecnologies i sistemes d’informació van veure augmentada considerablement la seva productivitat.

Després d’aquesta informació de la “Nova Economía” l’autor deltext ens parla de la crisi actual. Ens diu que una causa important de la crisi es la manca de complexitat que hi ha hagut entre els nous avenços tecnològics i la capacitat organitzativa de les empreses, ja que podrien haver-les aprofitat per regir-s’hi per un sistema mes horitzontal on la comunicació interna de l’empresa es molt millor i efectiva. Aquestes noves tecnologies provenen sobretot de laseva organització interna com per exemple l’empresa Camper va aconseguir doblar la seva producció gracies a una millora de localització. Altre motiu és que encara que la nova economia i el mercat financers es relacionen entre ells, no van lligats conjuntament i això ha fet sotragar a la nova economia.
Hi ha tres factors en la capacitat d’innovació empresarial: el coneixement científic-tècnic ja queactualment uns bons coneixements basats en una bona educació son molt valorats per les empreses, i per tant, molt important també per la economia. Altre element important és el factor treball, que en empreses més innovadores y horitzontals més que el treball pròpiament dit, també volen una implicació mes profunda del treballador en l’empresa, com opinions, idees, etc. I l’últim factorimportantíssim és l’iniciativa empresarial, que es necessita si es vol millorar en àmbits com la producció, la gestió, etc. Encara que aquests factor depenen principal de les inversions en capital que es faci en ells, perquè sense capital invertit no es pot ni educar millot, ni innovar, ni res.

Després de tot això, l’autor del text parla de les petites empreses i com afecta tot el que hem vist a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Texto De Manuel Castells Sociologia
  • Comentario de texto manuel vicent
  • Comentario de texto manuel vicent
  • Comentario De Texto De San Manuel
  • Comentario crítico de texto
  • Comentari Crític De Text
  • Comentario Crítico de un texto Descriptivo
  • Comentario Crítico De Un Texto Jurídico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS