Comentari Crític - Una Llengua Que Camina

Páginas: 2 (416 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2012
COMENTARI CRÍTIC: “UNA LLENGUA QUE CAMINA”

Amb motiu de la Diada Nacional del País Valencià, el proper 9 d'octubre, "El documental" estrena "Una llengua que camina", un treball que mostra l'estatde salut del valencià a partir de la quotidianitat de cinc persones de diferents àmbits socials, professionals i geogràfics que van participar a la diada del 2010 en les celebracions dels 25 anys deTrobades d'Escoles en Valencià.

Després de 25 anys, l'Escola Valenciana continua defensant la normalització del valencià a través d'una sèrie d'activitats, les trobades, i la cultura d'un poble enmoviment com el País Valencià. Això és, fer-ho més visible i natural a tot el món, de manera que algú que busqui aprendre valencià trobi en la societat el millor mestre.

El grup de música “Obrintpas”, de Girona, assenyala que ja han avançat molt en aquest objectiu, malgrat no tenir el respatller de les institucions públiques, principalment valencianes (per exemple, el govern de laGeneralitat). Han realitzat concerts als quals han assistit milers de joves, amb un únic suport: la Conselleria de Cultura alternativa ( col·lectius de base, accions culturals, EscolaValenciana, etc).

Unaaltra de les activitats de l'escola valenciana és el voluntariat, un projecte que començaré en poc temps. Ací, les persones que són voluntàries com a mestres ensenyen als aprenents en 10 quedades d'unahora. En l'oficina aconsegueixes el material: llibres de gramàtica o de lectura, llibretes, informació, etc.

Un dels eixos en la recerca d'aquest objectiu ha estat l'ensenyament, que és la base de lalectura en valencià. Gràcies al treball d'uns primers mestres en literatura infantil i juvenil, avui dia hi ha llibres escrits en valencià fins i tot a Europa. La lluita està a buscar nous lectors envalencià. A més, actualment, molts pares busquen col·legis amb línies en valencià.

També en l'àmbit de l'esport veiem aquesta lluita: per exemple, si busquem que la pàgina web o l'himne d'un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario crítico "he andado muchos caminos"
  • comentario critico , el camino a la felicidad
  • COMENTARIO DE CAMINANTE
  • Camino critico
  • El Camino Crítico
  • Comentario Critico
  • Comentario Critico
  • comentario critico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS