Comentari Dànae De Tiziano

Páginas: 4 (930 palabras) Publicado: 19 de junio de 2012
Dànae de Tiziano

1. Documentació:
Títol: Dànae
Autor: Tiziano (1448-1576)
Cronologia: 1553-1554
Estil: Renaixement ( Manierisme)
Tècnica: oli
Suport: tela; 1.28m x 1.78mLocalització: Museu del Prado, Madrid
Context històric:
En el moment en que viuen els artistes del renaixement, Itàlia tal com la coneixem ara no existeix, està dividida en diferentsestats. De la meitat cap a baix hi ha dos estats molt grans i importants, els Estats Pontificis i el Regne de Nàpols, mentre que la part nord està molt dividida. Durant el manierisme Venècia es converteixen el centre de l’art. La burgesia veneciana pateix un gran desenvolupament comercial i comença invertir en art per canviar la ciutat o construir segones residencies, el que fa que l’art es centri enaquesta part d’Itàlia.


2. Anàlisi formal o estilística:
Abans de centrar-me en les característiques de la Dànae, cal que exposi les característiques generals del renaixement, les delManierisme en general i les pròpies de Tiziano.
La primera important característica de l’art del renaixement és l’aparició d’un nou corrent de pensament, l’humanisme, que afirma que el centre és elcentre de tot, el que farà que l’art d’aquesta època segueixi aquest pensament i sigui un art al voltant de l’ésser humà i de la raó, i que molts cops trobem una natura humanitzada. Seguint l’humanisme,els renaixentistes afirmaven que la bellesa està en la proporció, les matemàtiques, que són el símbol màxim de la capacitat humana de raonar. Per aquest motiu els artistes utilitzaven lleis deperspectiva, molts càlculs en l’arquitectura i canons perfectes en l’escultura per trobar la bellesa. A més, totes les obres estaven sempre perfectament planejades.
Una altre fet important que fapossible el desenvolupament d’aquest nou art és l’aparició del mecenes, normalment una persona rica que tenia al seu servei a artistes als que pagava perquè creessin art. La família de mecenes més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comparativa Dos Obras De Arte: Dánae De Tiziano (1553-1554) Y Dánae De Gustav Klimt (1907-1908).
  • Dànae
  • DANAE
  • danae
  • tiziana
  • Tiziano
  • Danae
  • Danae

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS