Comentari de Com les maduixes de Josep Carner

Páginas: 4 (761 palabras) Publicado: 10 de junio de 2014
En el present comentari analitzarem un poema anomenat Com les maduixes publicat en 1906, en el “Fruits saborosos” de Josep Carner (1884-1970).
Josep Carner va ser conegut com el príncep dels poetes.Va ser un escriptor precoç: als 12 anys ja col · laborava a la revista 'L'Aureneta'. El llibre “Fruits saborosos” és una de les obres més representativa de les característiques del noucentisme. QuanJosep Carner la va escriure tenia 22 anys, per tant, pertany a la segona etapa, la de la seva joventut.
Aquest llibre té cinc edicions amb cinc versions diferents,aquest fet es pot veure al’actitud de Carner contraria a la paraula vida, ja que Josep Carner era partidari que la obra ben feta era aquella ben treballada. Gràcies a aquesta obra, l’autor va començar a ser conegut. El llibre estàformat per divuit poemes la majoria de versos de dotze síl·labes (alexandrins).
L'obra dels “Fruits saborosos” es divideix en tres parts: la primera que parla de la infantesa, la segona que parla de lamaduresa i la tercera que formava part de la vellesa. Carner va ser el poeta més representatiu del noucentisme i va ser el poeta més important del segle XX. La infantesa la relaciona amb fruits petitsi considera que és una etapa de goig i d’alegria , ja que s’ignora la realitat. La maduresa és la plenitud i és representada per peres. I per últim, la vellesa representada per fruits de tardor id’hivern , Carner la descriu com una etapa de permanència, a través de la immortalitat de moments de la vida i valorant-los.
El poema no presenta una divisió en estrofes, sinó que esta compost per vint-i- cint versos alexandrins (dotze síl·labes) de rima consonant.
El tema del poema Com les maduixes és  com una criatura innocent ingènua es pensa que el món és com una maduixa. És a dir, parla de laignorància de la nena sobre la realitat. Per a representar la joventut escull una fruita, la maduixa, que simbolitza la infantesa.
El poema tracta sobre un àvia que vol menjar maduixes, però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Com les Maduixes, Josep Carner
  • Comentari Josep Carner Com les Maduixes
  • comentari el fènix de josep carner
  • Comentari de L'altre enyor de Josep Carner
  • Comentari del poema Bèlgica de Josep Carner
  • Comentari de text Símbols Josep Carner
  • Comentari de Cor fidel de Josep Carner
  • Comentari de La poma escollida de Josep Carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS