comentari de filosofia

Páginas: 2 (336 palabras) Publicado: 22 de septiembre de 2014
COMENTARI DE FILOSOFIA
1.
Marinoff, autor del text, comença exposant-nos les idees d’un relativista moral sobre la justicia i alló que es correcte. Ens explica que un relativistacreu que la moral es relativa i que per tant cal respectar qualsevol creença, idea o acte i n’exposa una seria d’exemples ( Neró amb els cristians i la destrucció del World Trade Center.
Enel segon paràgraf, l’autor manifesta la seva posició. Ell no es considera relativista perquè un relativista tolera qualsevol acte encara que aquest privi de la llibertat i/o de la vidad’una altre persona i ell tolera qualsevol opinió i acte sempre i quan els altres també siguin tolerants amb els altres.
1.
Marinoff no es considera relativista ja que tot i que si queopina que la moral es relativa i per tant has de respectar les idees i actes dels altres encara que no estiguis decort, creu que no ha de ser tolerat cap acte que privi de la llibertat ode la vida. És a dir, que ell és tolerant amb les creences dels altres sempre i quan aquests també siguin tolerants amb els altres.
2.
La postura contraria al relativisme seria l’universalisme que creu que els valors morals són universals i que per tant tots han de seguir els mateixos. Aquest pensament és més aviat dogmàtic i gens tolerant i per tant, si el dret a lavida és un valor moral, no acceptaria de cap manera ni els actes de Neró ni els dels terroristes.
3.
Sí, jo estaria completament dacort amb Marinoff ja que opino que tothom es lliurede raonar sobre els seus propis valors morals i decidir a què donar més importància segons les seves conviccions, educació, raonaments i manera de veure la vida. Però, al igual quel’autor trobo que s’ha de ser tolerant amb aquells que també ho són amb els altres i que ningú té dret a prendre la vida i llibertat de decidir a una altre persona amb altres idees.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentari filosofi
  • Comentario Filosofia
  • Comentario de filosofia
  • Comentario de texto filosofía
  • Comentario Texto Filosofía
  • COMENTARIO DE FILOSOFIA DE DESCARTES
  • comentario de filosofia para bufones
  • comentario de filosofia platon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS