Comentari de John Locke

Páginas: 2 (400 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2014
COMENTARI DE TEXT
CLASSIFICACIÓ DEL TEXT
Aquest text és una font primària, perquè està estret d’un fragment del llibre “Dos tractats sobre el govern civil”, escrit per John Locke, considerat elpare del liberalisme polític, l’any 1690. És un text filosòfic i està situat al segle XVII a Anglaterra. Aquest text estableix les bases del liberalisme polític, que el que pretén és el desenvolupamentde les llibertats individuals i l’establiment d’un Estat de Dret.
CONTEXT HISTÒRIC
Aquest text es situa a la Gran Bretanya de finals del segle XVII, un cop que va triomfar la revolució del 1688, apartir d’aquest moment es va establir una monarquia parlamentària. Aquesta revolució es va produí a causa del trencament d’un tractat entre la monarquia i el Parlament. El rei Jaume II pretenia, através de les polítiques autoritàries imposar un sistema que trenqués amb les tradicions parlamentàries angleses i adoptar el catolicisme enfront de l'anglicanisme protestant del país.
ANÀLISI DEL TEXTEls conceptes fonamentals del text són:
-Llei natural: Els homes som iguals i independents, i tenen uns drets inalienables (salut, llibertat i propietat), també es pot anomenar llei moralnatural. Aquests homes es troben el l’Estat de la naturalesa.
-Estat de naturalesa: L’estat natural es caracteritza per la llibertat i la igualtat de tots els homes, sense una autoritat comú.
-Societatpolítica o civil: Els homes que es troben en l’Estat de naturalesa el que fan es delegar els drets en una autoritat a la que poden apel·lar en cas de conflicte.
En aquest text Locke ens diu que lamonarquia absoluta és “incompatible amb la societat civil” i que “ni tan sols es pot constituir com una forma de poder civil.”
Diu que la societat política o civil només es possible quan els homesdecideixen deixar en mans d’una autoritat el seu poder legislatiu, això és el que fa que es surti de l’Estat de naturalesa.
Finalment Locke argumenta que el Rei no pot reunir el poder legislatiu i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de texto sobre John Locke
  • Comentario De Texto De John Locke
  • john locke, comentario de texto
  • John locke
  • John locke
  • John Locke
  • John Locke
  • John locke

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS