Comentari de Mapa.

Páginas: 2 (422 palabras) Publicado: 3 de enero de 2014
L’IMPERI NAPOLEÓNIC L’ANY 1812.

Es tracta d’una font històrica secundària i iconogràfica, ja que és un mapa històric, que ens parla dels territoris que van ser annexats directament per França iels països dependents o vassalls durant el domini francès d’Europa al 1812.
El mapa en qüestió representa una Europa sota el poder de França i el seu emperador, Napoleó Bonaparte, que va emprendre unapolítica expansionista amb la finalitat de crear un gran imperi amb França al front i mostra el moment de màxim apogeu d’aquet imperi. Desprèsd’aconseguir una estabilitat duradora al interior del país, Napoleó es va llançar a la conquesta d’Europa amb la finalitat d’implantar institucions revolucionàries i fer fora els règims absolutistes,enfrontant-se amb la resistència dels absolutistes i també dels liberals que s’oposaven al sentiment nacionalista de Napoleó. Llavors al 1812, data de la situació que descriu el mapa, França va viure el seumoment d’esplendor en quant a conquestes , però a l’any següent davant dels fracassos a Rússia, les dificultats a Espanya i una gran coalició europea, es provoca un declivi en l’imperi Napoleònic, queterminarà amb l’ocupació de París i el confinament de Napoleó a l’illa d’Elba. Tot i això, amb la restauració de l’absolutisme, Napoleó tornarà i governarà un 100 dies més fins ser derrotatdefinitivament a la batalla de Waterloo al 1815 i ser confinat a l’illa de Saint Helena fins la seva mort.
En quant a la interpretació del mapa, podem apreciar l’Europa del 1812 durant el domini de França, i apartir de la llegenda observem els països que formaven part de França, els independents, i els llocs on Napoleó va obtenir victòries i derrotes. També podem veure una gran diferencia entre l’Europad’aquesta època en comparació amb l’actual, com la desaparició dels imperis i regnes, com el Imperi Turc o el regne de Nàpols, i la independència de molts països anteriorment annexionats.
En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fases Comentario mapa del tiempo
  • Comentario de mapa, por alexandra ern
  • Comentario De Texto Y De Mapa
  • Comentario mapa del tiempo
  • Comentarios de mapas del tiempo
  • Comentario mapas del tiempo
  • COMENTARIO DE UN MAPA HISTÓRICO
  • Comentario Mapa Expansión Omeya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS