Comentari de Ramón LLull

Páginas: 4 (926 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2014
Aquest fragment es troba en el Llibre de l’ordre de cavalleria de Ramón Llull.
Ramón Llull va néixer a Mallorca als voltants de 1232. Va ser fill d’una família noble. Al vint-i-cinc anys es vacasar i va tenir dos fills i als trenta, va tenir aparicions de Jesús crucificat. A partir d’aquests fets va decidir deixar la seva família, els béns materials i l’ambient cortesà i va formar-se deforma autodidacta. Es va proposar aconseguir un objectius proselitista: convertir els infidels, escriure llibres per difondre la fe cristiana i crear escoles per a formar missioners. Les obres de RamónLlull giren al voltant d’aquests objectius , i les va escriure d’una forma didàctica per difondre la fe cristiana. Va morir el 1315.
Aquest fragment del Llibre de l’ordre de cavalleria es va escriureentre els anys 1274 i el 1276 . Aquest període es troba en la Baixa Edat Mitjana, on la societat medieval encara estava influïda per el feudalisme. Llull , en aquest llibre parla de lescaracterístiques dels bons cavallers, que han de tenir com a principals objectius desenvolupar l'honor cristià i la noblesa d'esperit, cosa que s'aconsegueix amb una observança estricta de la pietat. A vegades eltext és combatiu i agressiu, ja que recomana convertir els fidels amb l'espasa a la mà alhora que se'ls predica la veritat de Crist.
Aquest fragment ens parla que en una època remota es vadebilitar la caritat, la lleialtat, la justícia i la veritat en el món, i per això es van buscar grups de mil homes. Un d’aquests havia de ser triat. El elegit havia de ser l’home més amable, més savi, méslleial, més fort, el que tingués més noble coratge, amb més ensenyaments i bona educació que la resta dels mil homes.
Es va elegir el cavall com animal de companyia del cavaller, ja que aquest animalés el més noble i més convenient per servir l’home i pot sostenir més treball, més pes, etc. A partir d’aquesta elecció es va posar el nom de cavaller.
El tema d’aquets fragment és l’origen de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario ramon llull
  • Ramon llull
  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS