Comentari De Text ''Mar I Cel'' Escena Xii

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2013
Comentari de text ''Mar i Cel'' ESCENA XII

Aquest text pertany a Àngel Guimerà nascut a Santa Cruz de Tenerife l’any 1845 i va morir a Barcelona l’any 1924, va ser dramaturg, polític i poeta enllengua catalana.

La seva extensa obra, notable per unir a una aparença romàntica els elements principals del realisme, el va fer un dels màxims exponents de la Renaixença de les lletres catalanes afinals del segle XIX.

L'any 1879 començà la seva carrera com a escriptor de tragèdies versificades i Les seves primeres obres són escrites en vers i amb una estructura de cinc actes. Més endavantsón escrites en prosa i en tres actes.

Aquest fragment pertany a l’obra de teatre ‘’Mar i cel’’, mes concretament en aquest fragment els protagonistes son la Blanca , el Saïd que es un pirata i elCarles que es el pare de la Blanca, però mes endavant entraran el Ferran que es el cosí de la Blanca, el Joanot, Guillem i Roc que son ajudants del Saïd i desprès soldats i mariners.

En aquestfragment Carles dispara al Saïd però la Blanca que esta enamorada d’ell es posa en mig i la bala l’hi dona a ella, llavors Saïd molt trist decideix suïcidar-se agafant el cos de la Blanca i tirant-se almar amb ella morta, perquè pensa que sense ella no podrà viure.

El tema d’aquest fragment podria ser la decisió davant d’una tragèdia.

Sobre els recursos tipogràfics podríem destacar que els nomsdel personatges estan en majúscula, el que esta passant en la escena esta en cursiva i les acotacions en cursiva i entre parèntesis.

L’únic recurs fonètic que he trobat ha sigut que hi ha moltesexclamacions referint-se a que ho diuen sentit- ho de veritat.

Pel que fa als recursos semàntics no he trobat cap remarcable.

Sobre els recursos morfosintàctics no he trobat cap destacable peròsi que podríem dir que hi ha un gran nombre de verbs comparat amb els de noms, i que els verbs estan en present.

Pel que fa a la llengua podríem dir que l’autor utilitza una llengua culta i un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari escena Mar i Cel
  • Comentari De Text Mar I Cel
  • Comentari de text Mar i Cel: escena VII, acte III
  • Comentario Mar I Cel
  • Mar I Cel (Comentari)
  • Mar I Cel Comentari
  • Comentari de Mar i Cel
  • Comentari Mar i cel escena X segona part

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS