Comentari de text Antonio Maura

Páginas: 2 (369 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013
Comentari De Text
L’escrit tractat és un fragment del llibre Treinta y cinco años de vida pública. Recull les idees polítiques de la doctrina de govern de l’autor tal i com ha estat exposat a lavida pública trenta-cinc anys, amb naturalesa política: de caràcter objectiu. En llibre de text, s’esmenta la seva posició política sense finalitat d’investigadora. El tema té la necessitat defortificar la presencia de les persones de classe neutra a la vida política del país i segons Maura és necessari restablir la confiança entre governants amb una revolució dels governants. El fragment va serescrit per Antonio Maura, a Madrid, Biblioteca Nueva a l’any 1917. Va dirigit a les persones de col·lectiu públic i local.
Les idees principals del text és evidenciar els ciutadans i posa en lesseves mans el dret de l’opinió. Esmenta la serietat de la impassibilitat de les persones que s’abstenen a intervenir en el manifest polític. Exposa el pensament de Cànovas del Castillo, màxim dirigent delPartit Conservador, en l’error de les reformes. Darrerament explica el seu dubte de poder dur a terme la revolució des del govern, per així lluitar contra el caciquisme, la reforma de l’administracióde la província, reorganitzar les pràctiques polítiques, i acabar amb la tupinada. Des del 1998, (derrota militar espanyola a la batalla de Santiago, perduda de Cuba, Puerto Rico i les Filipines) lasituació és més delicada i més difícil dur a terme aquesta darrera idea.
L’entorn històric del text es centra en un moment crític per Espanya, esclata la Primera Guerra Mundial. Pugen els preus al’exportació de la producció però no augmenten els salaris. Espanya està en crisi i s’agreugen les dificultats de dur a terme la Restauració, junt amb el descontentament militar i la conflictivitat socialprovoquen la protesta generalitzada.
Antonio Maura aprofita la delicadesa del moment per esmentar la seva opinió política i dirigir-se als ciutadans perquè s’alcin. L’autor té un índex de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de texto de Antonio Machado Pau
  • Comentario De Texto Retrato Antonio Machado
  • Menores y Papanatas
  • COMENTARIO DE TEXTO: “A UN OLMO SECO” DE ANTONIO MACHADO
  • Comentario de texto 4 de eso " a un olmo seco" antonio machado
  • Comentario de texto "He andado muchos caminos" de Antonio Machado
  • Comentario de texto literario. recuerdo infantil (antonio machado)
  • Comentario de texto "El Mañana Efímero" de Antonio Machado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS