Comentari De Text Aristòtil

Páginas: 4 (751 palabras) Publicado: 9 de junio de 2012
“Per resumir, i atès que tots els coneixements i totes les intencions es proposen alguna
mena de bé, enraonem de quin es el bé al qual diuen que tendeix la política i quin el més encimbellat detots els béns que es poden dur a la pràctica. Pel que fa al nom, quasi tothom hi està d’acord, car tant la majoria com els il.lustrats l’anomenen felicitat, i tenen la impressió que viure bé o obrar bées el mateix que ésser feliç. Però sobre què és la felicitat debaten i responen dissemblantment, la majoria i els savis.”----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aristòtil planteja que totes les coses tendeixen cap a un bé suprem, la felicitat, i es demana com es pot dur a la pràctica a través de lapolítica. “totes les intencions es proposen alguna mena de bé, enraonem de quin es el bé al qual diuen que tendeix la política i quin el més encimbellat de tots els béns que es poden dur a la pràctica”D’altra banda, explica que el terme de felicitat s’entén com “viure bé o obrar bé es el mateix que ésser feliç“ mentre que el significat en si es debateix. “Però sobre què és la felicitat debaten iresponen dissemblantment, la majoria i els savis.”


Aristòtil tracta el concepte de bé quan es refereix al tema de l’ètica. Aquí, el pensador exposa que aquesta ètica, la qual s’entén com unadisciplina que orienta el comportament humà, tendeix cap a una finalitat o objectiu. L’ultim objectiu de tots, el suprem, es la felicitat, la qual està darrere de totes aquestes finalitats.
Aquesta noes subordina a cap altre.
Per a Aristòtil, la felicitat o eudaimonia de cada cosa es troba en allò que es propi d’aquesta mateixa cosa, consisteix en actualitzar les seves potències.
Per a l’humà,el més caracteristic és la racionalitat, per la qual cosa la seva felicitat
consistirà a seguir una vida contemplativa dedicada al saber.

Podem apreciar aquesta teoria a la frase “que tots els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de texto
  • Comentario de texto
  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS