Comentari De Text Berger

Páginas: 2 (492 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2015
COMENTARI DE TEXT

Aquest fragment pertany a l'obra Invitació a la sociologia de Peter L. Berger (Herder, 1963). En aquesta obra Berger ens explica que la sociologia és una forma de consciènciacaracterística de la modernitat. Berger és un teòleg luterà i sociòleg d'Estats Units. Ha estat director de l'Institut de Cultura, Religió i Assumptes Mundials de l'Universitat de Boston. La seva obra mésconeguda és La construcció social de la realitat: un tractat en la sociologia del coneixement (1966) escrit juntament amb Thomas Luckmann.
Aquest text forma part del gènere assagístic, pel que fa latipologia textual presenta un caràcter heterogeni amb seqüències expositives, argumentatives, narratives i instructives. En aquesta obra l'autor ens vol ensenyar que la sociologia una forma deconsciència que implica la capacitat de mirar-se una situació, i de comrendre-la, de dels punts de vista respecitus d'uns sistemes contradictoris d'interpretació. Així doncs, podem dir que aquest text ésdidàctic i persuasiu.
Pel que fa l'estructura, trobem dues parts: la primera és on ens explica de manera teòrica que vol dir institució per a la sociologia, i la segona on ens posa exemples sobre aquestterme. Les dues tenen l'estructura bàsica dels textos assagístics: una introducció per exposar-nos el tema sobre el qual parlarà (en aquest cas sobre què és la institució per a la sociologia), undesenvolupament on exposa aquest tema (en la primera part l'explicació teòrica del terme institució i en la segona els exemples que dóna) i una conclusió ( en la primera part donant suport al que va dirArnold Gehlen i en la segona on dóna la seva opinió sobre què és la institució del matrimoni).
Pel que fa el discurs emprat, hi ha una certa utilització de terminologia específica (estructures socials),llatinismes (modus vivendi) i els enunciats són clars, objectius i en molts d'ells dóna la seva pròpia opinió, ja que pretén convèncer al públic sobre la seva idea d'institució.
L'escriptor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • COMENTARI DE TEXT CATAL BERGEN
  • comentario sobre texto Berger y Luckmman
  • Comentario De Texto
  • Comentario De Texto
  • Comentario de texto
  • Comentari de texto
  • comentario de Texto
  • comentari de text

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS