Comentari De Text Cançó A Mahata De Màrius Torres

Páginas: 2 (332 palabras) Publicado: 31 de enero de 2013
CANÇÓ A MAHALTA


Màrius Torres va nàixer al si d'una família lleidatana benestant, els seus pares eren tots dos de famílies d'intel·lectuals, metges i advocats i d'ideologia republicana.S'interessà des de ben jove per la literatura. Va estudiar al Liceu Escolar i a l'Institut General i Tècnic de Lleida, on va arribar a batxillerat. Més endavant estudià medicina a laUniversitat de Barcelona.


El poema, forma part de l’obra completa de Màrius Torres, “Com un foc invisible”, que pel seu to íntim, sembla un diari dels últims anys de la seva vida. Al ser escrit enplena guerra civil, s’aconsegueix aquesta sensació.


Màrius Torres parla de dues persones enamorades però que tenen un amor impossible, platònic. Els dos enamorats estan molt a prop i alhoramolt lluny, ja que no poden estimar-se com ells voldrien. Tot i això, l’un troba companyia en l’altre, i al estar malalts, és una gran ajuda.


És evident que Mahalta representa MercèFigueres, de qui va viure enamorat els últims anys de la seva vida.


El poema està format per quatre estrofes de dos versos cadascuna. La rima final és consonant i coincideix en cada estrofa(A,A/B,B/C,C/D,D). Els versos són alexandrins i es divideixen en dos hemistiquis de sis amb cesura. Aquests versos són mot típics en l’autor.


En el poema es relacionen la naturalesa amb la vidai hi apareixen comparacions “ànimes com rius” i metàfores que es refereixen a la mort, al transcurs de la vida, etc. Abunden les personificacions. També podem trobar diverses relacions d’aquesttipus: mar / cel, grocs / verds, vides / almes i xipres / palmes.


La veu del poeta és en primera persona del plural, quan es refereix als dos amants i en singular quan parla ell mateix.Crec que tot està dit i l’únic a dir és que aquesta cançó podem veure que és antiga però molt clara en quant a expressar els sentiments i les expressions de aquestes dues persones que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cançó a Mahalta, Marius Torres
  • Cançó A Mahalta
  • Comentario de texto de Josefina de la Torre
  • comentario de texto josefina de la torre
  • Comentari literari
  • Comentari Al Present Marius Torres
  • Marius Torres
  • marius torres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS