Comentari de text de Cant IV de Nabí de Josep Carner

Páginas: 3 (693 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013
Comentari de Cant IV (Nabí 1941):

El Cant IV és, com el seu nom indica, el quart cant de l’obra Nabí del 1941. Aquesta obra pertany a Josep Carner, poeta cabdal del Noucentisme literari, movimentartístic català que començà l’any 1906, moviment basat en un refús dels moviments vuitcentistes (moviments del 1800); l’obra de Josep Carner va des el 1900 fins al 1966, pel que hi ha força varietaten les seves obres i característiques diferents entre elles.
El Cant IV pertany a Nabí publicat el 1941, temps en què el seu exili va passar a ser forçat per la situació actual a Espanya, en aquestaetapa, Carner consolida les seves influències del Postsimbolisme, moviment artístic català heretat del Simbolisme originat a França i Bèlgica que es contraposa en molts sentits al Realisme i alNaturalisme de la mateixa manera que el Noucentisme al Modernisme.
Nabí (paraula que és sinònim de profeta) és una obra que consisteix en una versió èpica del llibre Bíblic que segons la tradició jueva vaser escrita per Jonàs, el mateix protagonista d’aquest. Jonàs es un dels cinc profetes menors de l’Antic Testament, la història de Jonàs se situaria cap al segle VII a.C. si aquest Jonàs es tractés comla tradició jueva indica del mateix Jonàs que apareix al Segon Llibre dels Reis (independent al de Jonàs) durant el regnat del rei Joroboam II. El relat més conegut de Jonàs és el que té relació ambla seva prèdica a Nínive; Déu (YHVH) l’envia a predicar a Nínive, però ell intenta fugir de la voluntat divina i agafa un vaixell per allunyar-se de la terra de Nínive, durant el camí una tempesta elllança al mar i un gran peix preparat per Déu se l’empassa, dins la criatura, el profeta demana perdó a Déu i es mostra crític amb la conducta pròpia, després de tres dies, la criatura marina elvomita a la platja i ell exercint el designi diví a Nínive convertint aquella població que havia estat fins al moment pagana.
El poema se'ns presenta ja dins de l’estomac de la criatura, no hi ha en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de text Símbols Josep Carner
  • Comentari De Text "La Camperola Llatina" De Josep Carner
  • Comentari De Text "L'Altre Enyor" De Josep Carner
  • Comentari de text de La Vida Incerta de Josep Carner
  • comentari el fènix de josep carner
  • Comentari de L'altre enyor de Josep Carner
  • Comentari del poema Bèlgica de Josep Carner
  • Comentari de Cor fidel de Josep Carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS