Comentari de text de el llibre "ciencia para nicolás"

Páginas: 4 (902 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2011
Treball sobre la lectura del capítol “Qué es la ciencia ?” del llibre: Ciencia para Nicolás.


1. El cervell humà està preparat, d’entrada, per analitzarels fenòmens des d’un punt de vista científic ? em cas contrari per a què està preparat ? té sentit que sigui així ?

No, el cervell humà d’entrada no està preparat peranalitzar els fenòmens científics. Està preparat per a basar-se en la intuïció. Té sentit perquè el nostre cervell és igual bàsicament al que tenien els humans de fa més de 100.000 anys i la sevaintuïció li servia per a la supervivència ja que en la natura moltes coses són regulars i així podien saber per exemple quines fruites havien de menjar i quines no, a quina hora havien de passar per aquelllloc perquè no fos perillós, si certs animals eren perillosos en certs moments... Però ara no serveix per analitzar fenòmens científics. Ben el contrari ho dificulta.

2.Si tirem una moneda enlaire i surt vuit vegades seguides creu, això vol dir que a la vuitena vegada quasi segur que sortirà cara ? per què ? penses que hi ha exemples de la vida quotidiana en quèpensem així ? sabries posar-ne algun ?

No. La probabilitat de que al llançar la moneda surti cara és del 50% així com la probabilitat de que surti creu. Independentment deles tirades anteriors. Sí, hi ha exemples en la vida quotidiana com per exemple en un grup de 23 persones afirmaries que no hi ha ningú que tingui la mateixa data d’aniversari que tu, tot i quesorprenentment hi ha un 50% de possibilitats de que dos persones tinguin la mateixa data d’aniversari en un grup de 23 persones. (http://es.wikipedia.org/wiki/Paradoja_del_cumpleaños)(http://mste.illinois.edu/reese/birthday/intro.html)


O també per exemple si tothom afirmaria que si deixes anar dos objectes el que pesi mes caurà més ràpid quan en realitat si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario De Texto; Llibre De Les Bèsties
  • Llibre d'atena comentari de text descartes
  • Ciencia para Nicolás
  • PAUTAS PARA EL COMENTARIO DE TEXTO
  • Textos para el comentario
  • Guía Para Comentarios De Texto
  • Comentarios De Texto Para Ensayar
  • Pasos Para El Comentario De Texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS