Comentari de text de La Vida Incerta de Josep Carner

Páginas: 3 (685 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013
Comentari de La vida incerta (La primavera al poblet (1935)):

La vida incerta és un poema recollit a l’obra La primavera al poblet del 1935. Aquesta obra pertany a Josep Carner, poeta cabdal delNoucentisme literari, moviment artístic català que començà l’any 1906, moviment basat en un refús dels moviments vuitcentistes (moviments del 1800); l’obra de Josep Carner va des el 1900 fins al 1966,pel que hi ha força varietat en les seves obres i característiques diferents entre elles.
La vida incerta pertany al recull publicat el 1935, temps en què el seu exili era voluntari, en aquestaetapa. Carner comença a estar sota influències pertanyents al Postsimbolisme, moviment artístic català heretat del Simbolisme originat a França i Bèlgica que es contraposa en molts sentits al Realisme i alNaturalisme de la mateixa manera que el Noucentisme al Modernisme.
El poema consisteix en una descripció del paisatge primaveral dels elements naturals del poble (elements naturals però no sensecontrol como era típic al Romanticisme). En la primera estrofa s’ens presenta l’escena, es pot interpretar que la primavera s’està acabant, car ja hi ha algunes fulles que són endutes, el Sol es fa méspresent, etc.; en la segona, tercera i quarta es mostra el tema, la incertesa sobre el futur de la primavera; i en la cinquena es conclou amb una pregunta retòrica. Vist això, es pot concloure que elpoema gira entorn del tòpic del tempus fugit, doncs es veu com el temps primaveral del poble s’escapa i com es pregunta qué serà de tot allò; també es podria arribar a veure com a una versió del tòpicde l’homo viator, en el que el pas de la primavera equivaldria al camí de l’home en la vida.
Tot el poema constitueix en si una metàfora de la vida des la perspectiva de la vellesa avançada, una vidamoribunda tot i que el poeta tingués només 51 anys quan va publicar el poema. La primavera seria la vida, al primer poema se'ns mostra com la primavera es veu que aviat acabarà, és a dir, que la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Vida Incerta De Josep Carner
  • Comentari de text Símbols Josep Carner
  • Comentari De Text, Cançoneta Incerta Josep Carner
  • Comentari De Text "La Camperola Llatina" De Josep Carner
  • Comentari de text de Cant IV de Nabí de Josep Carner
  • Comentari De Text "L'Altre Enyor" De Josep Carner
  • introducció la vida incerta, josep carner
  • comentari el fènix de josep carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS