Comentari de text de Sol Ixent

Páginas: 2 (391 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015
Sol Ixent. Impressió: (1872)
En aquest quadre de petites proporcions veiem un paisatge marítim en calma, on podem intuir tres embarcacions de rem. Aquesta escena s’emmarca sobre un fons nebulós.Gracies a la llum i al sol, podem saber que es situa a primeres hores de la matinada, just quan surt el sol.
Compositivament parlant veiem que les 3 barques fan un eix diagonal, es pot parlar d’uncert equilibri en les formes. Els colors del sol i la barca de color fosc ens marquen la referència del quadre.
Es tracta d’un oli sobre tela on destaquen els colors rosats i blaus, amb un puntmés viu, el sol, que il·lumina i dona vida al quadre. En quant a la pinzellada es brillant i dinàmica. Pel que fa a la llum, es una llum natural. La manera que te Monet de tractar la perspectiva esdifuminar allò que esta mes llunyà, amb una simple taca defineix formes.
Interpretem el quadre mitjançant la iconologia de l’obra.
A primer cop d’ull detectem les característiques de l’estilimpressionista. Els impressionistes pinten directament de la realitat, no al taller (a plen air), pinten amb una pinzellada lleugera i rapida. A diferencia dels Realistes no donen importància al dibuix, sinó alcolor i la llum.
Monet va ser influenciat per Turner, un anglès que també pintava paisatges a l’aire lliure (a plen air). L’obra de Monet va donar nom al moviment impressionista arran de lescritiques que va rebre en la revista Le charivari.
La temàtica d’aquest quadre es retratar un paisatge del mar a primeres hores del dia. L’existència de la fotografia va marcar la sortida d’aquest tipus dequadres. La funció d’aquesta obra es ser exposada en un estudi fotogràfic.
Aquesta obra s’emmarca en el context històric de la segona revolució industrial, una època de canvis i innovacionstecnològiques. El 1870 comença la 3a República que posa fi al govern de Napoleó III. També aquest mateix any ens trobem la guerra entre França i Prussia que provoca que molts pintors marxin a Anglaterra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contrabajo solo. comentario de texto
  • Comentario De Texto Contrabajo Solo
  • Comentario De Texto: Solo Vine a Hablar Por Teléfono (Ggm)
  • Comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • Comentario De Texto
  • Comentario de texto
  • Comentario de texto.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS