Comentari De Text: (Fragment Tirant Lo Blanc) Com Plaerdemavida Posà Tirant En Lo Llit De La Princesa

Páginas: 3 (545 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2013
Comentari de text 2:
Com Plaerdemavida posà Tirant en lo llit de la Princesa (fragment)

1. Introducció
El fragment que hem de comentar pertany a l’obra Tirant lo Blanc, de l’escriptorvalencià Joanot Martorell (València 1410-1465) escrita als darrers anys de la seva vida, en una època en què l’estament cavalleresc havia anat perdent progressivament la seva funcionalitat.

JoanotMartorell narra en aquest capítol un episodi eròtic protagonitzat per Tirant i Carmesina i en el qual Plaerdemavida té un paper fonamental. El relat es situa a la part de la novel·la ambientada a l’ImperiGrec, la més extensa i, més interessant pel fet que hi ocorren els esdeveniments més importants: la progressió ascendent de Tirant com a estratega militar i l’enamorament per realitzar físicament elseu amor amb Carmesina.
L’erotisme i la càrrega de sensualitat del fragment s’entrellacen, con en altres moments de la novel·la, amb l’humor, i la visió natural i festiva de la sexualitat querepresenta Plaerdemavida acaba imposant-se.

2. Contingut temàtic

L’argument del fragment, fa ressò sobre l’aprenentatge amorós de Tirant, que expressa un amor passional, instintiu, que té la urgènciadel contacte físic. La princesa, però, vol encaminar el cavaller cap al compliment de les normes de la cortesia i li fa ajornar allò que més desitja fins que puguin celebrar el seu casament.
Eltema central del capítol és doncs l’engany de Plaerdemavida per fer entrar Tirant al llit de la Carmesina mentre la princesa dorm, i els tocaments dirigits i creixents no arriben a la fi desitjada perTirant en ser descoberta la seva identitat.
Al ser un fragment d’una novel·la no si diferència d’introducció el nus i el desenllaç.
Apareixen tres personatges importants, tots tres personatjes rodons,encara que no es veu del tot en el fragment però si en la novel·la; Tirant, protagonista de la novel·la, és un personatge idealitzat amb el seu físic i les seves virtuts però a la vegada és molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentari fragment tirant lo blanc
  • Comentari Català Tirant lo Blanc
  • comentario de Tirant lo Blanc
  • Comentari de text
  • Comentari de text tirant lo blanc
  • Comentari C.283 "Tirant lo Blanc"
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS