Comentari de text , Mar i Cel

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 30 de enero de 2014
COMENTARI DE TEXT
Obra: Mar i Cel
Acte: III
Escena: IX
Mar i Cel és una obra de teatre escrita per Àngel Guimerà l'any 1888. Es una tragèdia romàntica de versos decasíl·labs blancs i divididaen tres actes, és de la primera etapa d'escriptura de Guimerà. Escrita en vers de tipus historicoromàntic, s'hi poden apreciar trets principals del seu teatre com els conflictes entre els personatges,també els personatges d'origen incert o desarrelats com seria el cas de Joanot en Mar i Cel i l'amor vist d'una manera dramàtica.
L'obra de Mar i Cel explica l'amor impossible entre un pirata musulmài una noia cristiana, tota l'obra es desenllaça en un vaixell, i va narrant tots els problemes i entrebancs que comporta,Blanca la noia cristiana a de curar una ferida que te Saïd al braç, i aquícomença el conflicte de la historia ja que al principi cap dels dos poden veure's però apoc apoc, van sentint que alguna cosa hi ha..
En aquesta escena només apareixen Blanca i Saïd que són elsprotagonistes de tota l'historia, no intervé cap personatge més. Blanca fa una primera intervenció dient que no pot més, i Saïd comença a declarar-se a ella, li explica tot el que sent per ella , li comparaamb tot el que ho pot comparar utilitzant recursos com l'hipèrbole ( Sols amb l'aire que moveu al passar, tota ma vida tot lo meu ser, cos i ànima es desperta ), comparació (I una onada potent comla que arrenca del fons del mar les roques per llençar-les contra del sol ), polisíndeton ( i bramuls de salvatge i clams de joia, i llàgrimes i queixes harmonies), personificació (una onada de sang).Blanca també li explica tot el que sent, tot el que l'estima, li diu que fins i tot l'enyorava abans de conèixer-lo, és pot veure en aquesta escena que els dos protagonistes estan molt enamoratsrealment, que senten un amor pur, real, amb passió. Ells enamorats volen viure, acaben de descobrir l'amor verdader, i tenen ganes d'experimentar créixer, d'estimar-se, d'aprofitar tot el temps que no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Mar I Cel
  • Mar I Cel (Comentari)
  • Mar I Cel Comentari
  • Comentari de Mar i Cel
  • Comentari fragment Mar i cel
  • Comentari escena Mar i Cel
  • Comentari De Text, Mar I Cel
  • Comentari de text Mar i Cel: escena VII, acte III

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS