Comentari de text - No prenatz lo fals marit

Páginas: 4 (876 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013
Comentari de text:
NO’L PRENATZ LO FALS MARIT

INTRODUCCIÓ
No’l prenatz lo fals marit, és un poema de Cerverí de Girona, Guillem de Cervera, que va ser l'últim gran poeta de la tradiciótrobadoresca catalana, que s'estilava en aquella època, per tant el situarem a l’Edat Mitjana.
Va servir com a trobador a la cort de Cardona i també va ser poeta oficial de les corts de Jaume I elConqueridor Pere II el Gran. Data del segle XIII.
Aquesta obra s’inspira en la tradició popular dels viatges per tal d’alleugerir la monotonia i la duresa del camí. De fet, el mateix títol “viadeyra” jasignifica “cançó de camí”.
Viadera com a gènere literari. La viadera és en una composició poètica que es cantava en els viatges llargs que feien els senyors feudals, per tal de divertir-se i aixíalleugerien el camí. La viadera està formada per un refrany al principi i dues estrofes breus tot i que en aquest cas el refrany es dona al final de l'estrofa. Aquesta estructuració apareix en els textoscatalans fins al segle XVII.
BREU RESUM
El poema parla sobre una dona que s'ha de casar amb un home, que segons un tercer personatge, no és una bona persona, i que li recomana a la dóna que no es casiamb ell perquè l'acabarà enganyant. El tercer personatge, li diu a la dóna que l’home no es casa amb ella perquè l'estima, sinó per altres interessos, i mostra una mala imatge sobre l'home que s'ha decasar, fent crítica dels seus defectes.
ESTRUCTURA EXTERNA DEL TEXT
El poema està escrit a partir d'un refrany que s'anirà repetint en cada una de les estrofes. La segona part tanca sis tercets quecomponen la viadera. Els versos estan distribuïts en sis tercets que componen la viadera.
El poema té sis tercets i dos versos introductoris. La rima es consonats i distribució sil·làbica de 7/7/4amb un esquema d’art menor de rima a a b / c c b / a a b / c c b / a a b / c c b.
ESTRUCTURA INTERNA DEL TEXT
Aquest poema es basa en el tema més conegut dels trobadors en l'aspecte de la lírica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentari de text nol prenatz lo fals marit
  • No'l prenatz los fals marit
  • Comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • Comentario De Texto
  • Comentario de texto
  • Comentario de texto.
  • Comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS