Comentari de Text Poema XCVII Asuiàs March

Páginas: 4 (830 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015
COMENTARI DE TEXT: POEMA XCVI
Vida i obra del poeta: Ausiàs March
Ausiàs March és considerat un dels poetes més importants del segle d’or valencià. Va néixer a València aproximadament l’any 1400.Fill de Pere March i Elionor de Ripoll, Ausiàs March descendia d’una família rica que havia accedit a la noblesa l’any 1360. Quan va morir el seu pare, March es va convertir en el cap de la famílianoble.
El poeta catalanovalencià, durant la seva joventut, va servir la cort de la vila de Gandia. Va rebre una formació cavalleresca, però també literària. L’any 1420 va iniciar la carrera militar ies va incorporar a l’exèrcit d’Alfons el Magnànim per participar en les batalles de les illes de Sardenya i Còrsega. L’any 1421 va tornar temporalment al Regne de València, però l’any 1424 vareincorporar-se a l’exèrcit. Aquesta vegada, sota les ordres de Frederic de Luna, per combatre els pirates de Sicília i per conquerir l’illa dels Querquens.
L’any 1425, el rei Alfons el Magnànim varecompensar els serveis militars de March nomenant-lo falconer major reial. Més tard, cap l’any 1439, Ausiàs March es va casar amb la germana de Joanot Martorell: Isabel Martorell. Aquest matrimoni va durar dosanys, a causa de la mort d’Isabel. Després de la mort d’Isabel, Ausiàs March va tornar a casar-se, aquest cop amb Joana Escorna.
Ausiàs March mor l’any 1459 a València.
Pel que fa a l’obra delpoeta, està constituïda per 128 poemes, els quals es va començar-los escriure a partir de l’any 1425, després d’haver abandonat els serveis militars.
La cronologia dels seus poemes es pot analitzar desde dues perspectives diferents: la seqüencial i la dels cicles poètics. Segons la primera, la cronologia dels poemes respon a l’ordre de l’escriptura del poemari. I segons la segona, el poema s’hauriaestructurat en cicles temàtics: el cicle d’amor, cants de mort, cants morals i cants d’espiritualitat.
A banda de les divisions del poemari, Ausiàs March presenta un discurs amb una forta càrrega...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario poema Ausias March
  • Comentario de texto poema a mis enemigos
  • Comentario de texto poema xxx
  • Analizis De Un Poéma Por Comentario De Texto.
  • Comentarios De Texto De Poemas De
  • Comentario De Texto Del Poema Del Mio Cid
  • Comentario De Texto. Poema De Mio Cid
  • Comentario de texto del poema "Campos de Soria"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS