Comentari de text: presocràtics, sofistes i Sòcrates

Páginas: 2 (432 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2014
Activitat en línia
Jo afirmo, en efecte, que la veritat és tal com ja ho he escrit: cadascun de nosaltres és mesura de les coses que són i de les que no; de mil maneres un home es diferencia d'unaltre, i és per això mateix que unes coses són i apareixen d’una manera a un i d'una manera a un altre. Perquè jo negui la saviesa i l'home savi, n'hi falta molt, malgrat que jo anomeno savi aquellqui, canviant a algú de nosaltres a qui certes coses apareixen i són dolentes, aconsegueix de fer que aquestes mateixes coses apareguin i siguin bones.

PLATÓ. Teetet.

1. Expliqueu, fent servirparaules vostres i posant un exemple, en què consisteix el relativisme moral que defensen els sofistes (observeu que el relativisme moral és un tipus específic de relativisme).

Els sofistes eren ungrup de filòsofs de la segona meitat del segle V a.C. a Grècia que van centrar el seu estudi en l'ésser humà en comptes de la naturalesa o la cosmologia, tal i com havien fet els seus predecessors, elsfilòsofs naturalistes o els presocràtrics.

El relativisme moral, el defensat pels sofistes, afirma que no hi ha veritats o conceptes morals absoluts, sinó que cada individu té una visió de larealitat pròpia en base a les seves experiències; per tant, la realitat no està formada per un absolut, sinó que cada persona té una realitat particular. Això dóna lloc, a una organització de la Polis onles lleis es creen per conscens.

Per exemple, les lleis acordades en una democràcia no eren igual que les lleis creades en una tirania ja que no venien del mateix context polític i social.

2.Quina és l'opinió de Sòcrates sobre el relativisme moral?

Sòcrates rebutja totalment les idees del sofistes, ja que creu que si que hi ha veritats absolutes i que aquestes no canvien en funció ni dela societat ni de les experiències, es a dir, a través de l'intel·lectualisme moral defensa que ningú fa el mal volent sinó que obra amb maldat per ignorància del bé. Doncs, a través de la raó podem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • presocràtics,sofistes i socrates
  • Comentario Sócrates Y Sofistas
  • SOFISTES I SÒCRATES
  • Sócrates i el sofistes
  • Comentari de text de sòcrates
  • Comentario Texto Alfonso I
  • Comentario De Texto I El Extranjero
  • T1 PRESOCRÀTICS I SÒCRATES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS