Comentari de Text - Programa del Partit Socialdemòcrata Alemany del Congrés de 1959

Páginas: 4 (925 palabras) Publicado: 5 de junio de 2014
COMENTARI DE TEXT - PROGRAMA DEL PARTIT SOCIALDEMÒCRATA ALEMANY DEL CONGRÉS DE 1959


Aquest fragment de text pertany al programa del Partit Socialdemòcrata Alemany del 1959. És una fontprimària ja que està extret directament del programa i arriba de primera mà, per tant també és textual. En quant a la natura del text, és un escrit polític perquè forma part d'un partit polític i parla sobreels seus ideals i la seva forma de pensar més característica en el moment.

Aquest text va ser fet públic al congrés de Bad Godesberg del 1959.

El tema el qual tracta el text no és altra cosa queels pensaments i les idees del SPD en quant a llibertat de mercat i economia. És a dir, la societat del benestar. Es centra sobretot en les mesures que s'han de prendre per controlar i preservar lallibertat econòmica i l'economia de lliure marcat, juntament amb la regulació dels diners en la política de salaris i pensions.

L'autor d'aquest fragment va ser el Partit Socialdemòcrata Alemany,que va escriure aquest programa. El Partit Socialdemòcrata Alemany va ser fundat al 1863. Durant la Primera Guerra Mundial va donar la participació d'Alemanya en la guerra. Després de la proclamació dela república a Alemanya, el SPD es va convertir en part de la coalició de Weimar i en un dels pilars de la pròpia República de Weimar, liderant bona part dels gabinets de la república. El 14 dejuliol de 1933 el partit va ser prohibit per les autoritats nazis, després de ser l'únic partit que havia votat en contra de la Llei de plens poders, que li donava poders extraconstitucionals al governnazi. El SPD va establir la seva seu general primer a Praga i després a París i Londres.

Després de la fi de la Segona Guerra Mundial, el SPD es va dividir en dos partits: Un d'ells va ser el PartitSocialista Unificat d'Alemanya que va ser el partit oficial de la República Democràtica Alemanya fins poc abans de la seva desaparició. El partit va deixar d'existir a la República fins al seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario De Texto
  • Comentario De Texto
  • Comentario de texto
  • Comentari de texto
  • comentario de Texto
  • comentari de text
  • COMENTARIO DE TEXTO
  • comentari de text

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS