Comentari De Text Quart Mon

Páginas: 2 (318 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2015
Juan Plaza Pérez

COMENTARI DE TEXT SOBRE EL TEXT: “QUART MÓN”

El següent text que he llegit sobre “El quart món” de M. Castells, en Fin de Milenio (ed. Alianza. Barcelona, 1999)parla sobre les desigualtats que trobem al món en la actualitat, i com es viu la màxima pobresa en països desenvolupats. De tot el text que he llegit parlaré en contra de l’apartat 3.Que tracta sobre l’educació mundial.
Al món actualment hi ha 1000 milions de persones analfabetes, que representa una sisena part de la població mundial. També cal afegir que unatercera part no ha acabat l’educació primària i ha oblidat la capacitat d’escriure. A més a més de totes aquestes dades, centrant-nos a Centramèrica, un de cada tres centreamericans de15 o més anys és analfabet, i 20 milions de nens no poden assistir a l’escola per la pobresa a la que viuen. Aquestes situacions són més greus a països com Nicaragua o Guatemala ientre les dones en zones rurals i entre la població indígena.
Aquestes dades són realment terribles ja que estem parlant que 1 sisena part de població és analfabeta al món, i per poderprosperar els països subdesenvolupats o en vies de desenvolupament aquestes xifres tan nefastes s’haurien d’abolir ja que molts nens no poden gaudir d’un dret universal com seriaestudiar per que tenen que treballar per ajudar a les seves famílies per poder sobreviure. La Unicef calcula que dels 200 milions de nens i nenes i adolescents d’Amèrica Central i elCarib, més de 100 milions viuen en algun grau de pobresa i més de 20 milions treballen.
Així que donats aquest resultat el països desenvolupats tindrien que donar suport per poder aboliraquestes injustícies on nens i nenes tenen que treballar unes jornades de 12 hores per un ínfim salari i deixar els seus estudis de banda que es lo més important en aquestes edats.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SALUT AL TERCER I QUART MÓN
  • Comentario texto
  • Comentario textos
  • Comentario De Texto
  • Comentario de texto
  • Comentari De Text
  • Comentario De Texto
  • Comentarios De Texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS