comentari de text URSS

Páginas: 4 (861 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2015


IES M. ÀNGELS CARDONA
Departament de Geografia i Història

TREBALL TRIMESTRAL 2ª AVALUACIÓ
COMENTARI DE GRÀFIC
Història del món contemporani


Data:
Grup:
Nom: Lluís de la Fuente Pons

ASPECTESFORMALS
Ortografia (màx. 1 p.)


Redacció (0’7 p.)


Organització de text (0’3 p.)

GRÀFIC
Presentació (màx. 1 p .)


Anàlisi (màx. 5 p.)


Conclusions (màx. 2 p.)

NOTA FINAL

Observacions:EVOLUCIÓ DE L'ECONOMIA RUSSA DE LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL A LA NEP

El tipus de gràfic és lineal. El tema del gràfic és l'evolució de l'economia russa de la 1ºGM fins a la NEP. En quant a lacronologia va des de el 1913 al 1927. Les variables són els cereals, el carbó i l'acer. Les unitats de mesura són milions de tones produïdes. I finalment la font del gràfic no està indicada.

Ara acontinuació faré una breu descripció sobre el gràfic. Veim que l'acer a Rússia des de el 1913 al 1921 fa una forta baixada fins a tocar a zero tones produïdes, però al 1921 veim que la producció d'acer estorna a incrementar, igual passa amb el carbó, que baixa fins al 1921 que es comença a incrementar, i de cada vegada creix més. I els cereals amb quatre anys descendeix la mitat fins que al 1921 tocafons i es comença a incrementar la seva producció, però aquest va fent alt i baixos durant els següents anys.

Per interpretar el gràfic hem de començar xerrant de l'entrada de Rússia a la 1º GM, aquestaal cap de pocs mesos va fer que els alemanys guanyessin terreny dins territori rus, i això va començar a desmoralitzar a la població, ja que des de l'entrada a la 1ºGM la fam anava augmentant aRússia, ja que molts d'aliments eren destinats a l'exèrcit, tot això repercuteix negativament en l'economia i també està reflectit al gràfic (1914-1917) la població opositora del tsarisme farta de la guerrai de passar fam es revolta el febrer de 1917 a la ciutat de Sant Petersburg. Com a conseqüència de la revolució el tsar abdica i agafa el poder un govern provisional que vol instaurar una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Desintegracion Urss
  • Comentario Caida De La Urss
  • Comentario de texto
  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS