Comentari De Text A Muntanya

Páginas: 2 (358 palabras) Publicado: 23 de enero de 2013
COMENTARI DE TEXT, “ A MUNTANYA”.
Aquest poema, A muntanya escrit pel poeta i autor d'assajos Joan Maragall, caracteritzat per tenir un esperit romàntic i partícep del moviment modernista. JoanMaragall va escriure aquesta poesia a Puigcerdà, l'any 1897.El tema d'aquesta obra literària tracta sobre que hi ha una tempesta a la muntanya i la gent del poble la mira des de la muralla.
El poetadescriu una tempesta que la gent contempla des del mirador de la plaça del Ajuntament a Puigcerdà. I destaca el contrast entra la passivitat de la gent que bada i la gran tempesta que cau en lesprofundes gorges i planes.
Aquest poema està escrit en versos decasíl·labs i en primera persona, narrat per Joan Maragall. Es un poema amb una finalitat descriptiva ja que descriu la manera en la qualsucceeix la tempesta a la vila i per una altra part la reacció de passivitat que demostra tenir la gent enfront aquest fet. Està estructurat en quatre estrofes diferents, les quals tenen quatre versos cadaestrofa, seguint una rima assonant, abab. Menys en la tercera estrofa que està formada per sis versos, que només els parells tenen una rima assonant. Al llarg del poema es van alternant els versosmasculins i femenins.
Respecte el camp semàntic d'aquest poema podem destacar una gran quantitat de substantius i adjectius a totes les estrofes. Per exemple a la tercera estrofa podem trobarl'explicació dels diversos fenòmens de la natura, per exemple, "Prou l'huracà els assota aquells cims nusos..." i també trobem diversos adjectius que fan referència al contrast de diversos fenòmens com profund,grans...etc. 'A muntanya' el poeta, que estiueja a Puigcerdà, mostra una actitud acovardida per si la tempesta s'acosta a la vila.
En conclusió el poema forma part del llibre “Visions i cants”,escrit per Joan Maragall gran autor caracteritzat per tenir un esperit romàntic i partícep del moviment modernista. El tema d’aquest poema es la tempesta que es forma a la muntanya de Puigcerdà. Fa un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de texto
  • Comentario de texto
  • Comentari de text
  • Comentarios De Texto
  • Comentari de text
  • comentario de texto
  • comentario de texto
  • Comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS