COMENTARI DE TEXT: A una hermosa dama de cabell negre, que es pentinava en un terrat ab una pinta de marfil

Páginas: 2 (334 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2013
COMENTARI DEL TEXT:
El poema que explicarem tot seguit; A una hermosa dama de cabell negre, que es pentinava en un terrat ab una pinta de marfil; és tracta d’un sonetescrit per Francesc Vicent Garcia, nascut a Tortosa a l’any 1579; durant l’època més característica de l’estètica barroca, al Segle XVII.

Aquest poema està compost perquatre estrofes de quatre i tres versos cadascun. Aquets versos són decasíl·labs, d’art major i femenins, la seva rima és consonant amb un esquema mètric de 10A/10B/10B/10A10A/10B/10B/10A 10C/10D/10E 10C/10D/10E.

El tema és un cant a una bella dama que el té enlluernat.
Escrit en primera persona i amb narrador intern, podem dividirl’estructura d’aquest poema en quatre parts; En la primera, podem trobar la situació de la dama i la primera descripció, es a dir, l’autor explica com és la pinta amb la que espentina, com són els cabells de la noia, i diu que està en un terrat. En la segona, l’autor a la vegada que contrasta els colors blanc i negre ens descriu un altre cop elscabells i la pell de la dona; En la tercera, ens explica com l’autor observa el que passa des de la distància; I finalment en la quarta, ens parla dels sentiments del poeta:l’amor que sent i la por que té a que acabi “el combat” i la perdi.

Si ens endinsem en l’anàlisi, podem trobar, una contraposició de colors; Una personificació quan diu queels cabells tenen enveja; Hipèrbatons que ocupen quasi tota la tercera i quarta estrofa; I un paral·lelisme on està el cor alterat per tanta bellesa.

Finalment, com aconclusió, podem dir que tot i fºer un poema culte i a la línia culterana, mostra una actitud burleta davant d’aquest tòpic i fa que la dama estigui en un terrat.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • A una hermosa dama de cabell negre que es pentinava en un terrat ab una pinta de marfil
  • A una hermosa dama de cabell negre que es pentinava en un terrat ab una pinta de marfil
  • A una hermosa dama de cabell negre que es pentinava en un terrat amb una pinta de marfil. francesc vicent garcía
  • A Una Hermosa Dama De Cabell Negre... Comentari
  • A Una Hermosa Dama De Cabell Negre
  • a una hermosa dama de cabell negre
  • a una hermosa dama de cabell negre
  • A una hermosa dama de cabell negre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS