Comentari de text - "A vós, dona verge santa Maria" de Ramon Llull

Páginas: 3 (717 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2013
Ramon Llull va ser el primer gran escriptor de la llengua catalana. Va néixer al 1235 a Mallorca immediatament després de l’època de conquesta, formant part de la primera generació de nens nascutsdesprés de que l’illa estigués ocupada per l’exèrcit de Jaume I. L’escriptor va fer una vida normal per algú de la seva classe, però després del gran esdeveniment que va suposar a la seva vida un totalde cinc aparicions de Jesucrist crucificat va deixar l’estil de vida que coneixia anteriorment i es va dedicar plenament a la religió amb l’objectiu principal de la conversió dels infidels alcristianisme per adoctrinar-los en el pensament de Jesucrist.
El tema principal d’aquest poema és la gran estima que sent l’autor cap a la Mare de Déu i la importància que suposa a la seva vida la religió ila conversió dels infidels al cristianisme, ja que aquest era un dels tres grans objectius de la seva vida. Llull comença la primera estrofa d’aquesta poesia elogiant la verge, demostrant el valor queocupa la religió cristiana a la seva ànima, ja que, com ell diu, no hi ha cap amor més fort que el de santa Maria, definint-la com a “mare d’amor” i situant les creences religioses com a centre de laseva existència.
Conforme avança la composició aquesta es va fent més intensa ja que l’autor comença a afegir amb més passió els seus desitjos, declarant que centra tota la seva memòria i el seusaber a la religió, i com a canvi per aquest sacrifici Llull demana que els altres components de l’església cristiana també siguin capaços de recordar, entendre i estimar la seva religió com ell, fins alpunt de que vagin fins a Terra Santa per a que contribueixin a convertir els infidels a al cristianisme i a posar pau entre tots els d’aquesta religió.
Ramon Llull acaba el poema fent una crítica atotes aquelles persones que diuen en va que serien donarien la seva vida per Déu i a l’hora de la veritat pocs són aquells que veuen disposats a anar predicar entre els infidels, ja que aquests...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de text A vos dona verge Santa maria
  • A vos dona verge santa maria (comentari de text) Victor Merino
  • A vós, dona verge santa maria, de ramon llull.
  • A VÓS DONA VERGE SANTA MARIA
  • Comentari de A vos dona verge Maria
  • Comentari de Ramón LLull
  • comentario ramon llull
  • A Vos Doa Verge Santa Maria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS