Comentari De Text "L'Altre Enyor" De Josep Carner

Páginas: 3 (676 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
COMENTARI DE TEXT JOSEP CARNER DEL POEMA L’ALTRE ENYOR

El poema “L’altre enyor” de Josep Carner pertany al llibre de Llunyania (1952) escrit a Xile. Aquest poema el trobem a la segona etapa del’autor, moment en que se’n va exiliat a Mèxic i després a Bèlgica. Carner publica un llibre post simbolista en el qual expressa l’enyor que sent per la seva pàtria. El gènere literari és la poesia i elsubgènere literari és la lírica.

Aquest poema consta de quatre estrofes. Per tant és un sonet que consta de dos quartets, les dues primeres estrofes formades per quatre versos i dos tercets, lesdues últimes estrofes formades per tres versos. Tots els versos del poema tenen deu síl·labes o sigui que són versos decasíl·labs d’art major amb cesura a la quarta síl·laba. La rima és consonant segonsel següent esquema: ABBA, ABBA, CCD, EED i en els quartets hi trobem una rima creuada. Combina les rimes femenines i masculines seguint el mateix esquema d’abans.

El tema del poema és l’enyordel poeta que sent per la seva pàtria i per això el poeta utilitza un to nostàlgic a través del “jo poètic”. Carner s’imagina la pàtria des de la llengua i la literatura, a més de conservar els valorsque el caracteritzen com a membre d’una col·lectivitat.

El primer quartet ens mostra un contrast entre Bèlgica, país on es troba exiliat i Catalunya lloc d’on ha hagut de marxar forçosament. En eltercer vers l’autor relaciona Catalunya amb el símbol de la mort que serien els corbs. En el segon quartet i en els dos tercets Carner utilitza les interrogacions retòriques per preguntar-se si algundia tornarà al seu país encara que sabem que al final no va tornar mai, només a fer una visita. Una altre aspecte que apareix és la descripció del paisatge mediterrani com es vinyes, el blat... I al’últim tercet l’autor fa una reflexió sobre com serà la nova Catalunya en el moment en que ell pogués tornar.

En el poema apareixen diverses figures retòriques al primer quartet i als dos tercets...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de L'altre enyor de Josep Carner
  • Comentari de text Símbols Josep Carner
  • Comentari L'Altre Enyor
  • Comentari De Text "La Camperola Llatina" De Josep Carner
  • Comentari de text de Cant IV de Nabí de Josep Carner
  • Comentari de text de La Vida Incerta de Josep Carner
  • comentari el fènix de josep carner
  • Comentari del poema Bèlgica de Josep Carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS