Comentari de text

Páginas: 4 (764 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2013
Comentari de text ''Viatge al poble de l'or''


L'autora d'aquest poema és Mercè Rodoreda i Gurguí, nascuda a Barcelona el 10 d'octubre de 1908, va ser filla única i va anar a l'escola desde els7 fins als 10 anys, quan es va morir el seu avi va deixar l'escola i es va posar a cosir i a seguir amb la lectura. Al final de la Guerra Civil, es va exiliar a França, a prop de París, durant lasegona Guerra Mundial es va assentar a Ginebra, fins al 1972 que va tornar Romanya de la selva, a Girona, en el qual més tard va morir (el 13 d'abril de 1983).

És considerada l'escriptora contemporàniade llengua catalana més influent, tal com ho testifiquen les referències d'altres autors a la seva obra i la repercussió internacional, amb traduccions a trenta llengües diferents. Va desenvolupartots els gèneres literaris; tant la poesia, com el teatre o el conte, especialment va destacar en la novel.la. Una de les obres més representatives de Mercè Rodoreda és “La plaça del diamant” que vaser traduïda fins i tot en rus.
Aquest poema, és titulat “Viatge al poble d'or”, s'inclou dins l'obra ''Viatges i flors'' publicat l'any 1980. Va ser la penúltima obra publicada de l'autora en la sevavida.

Investiguem-ne el contingut, podem dir que el tema és l'obsessió per una cosa, en aquest cas per l'or. En la narració el protagonista és col.lectiu, és tot el poble, es planteja la idea de laavarícia del poble amb l'or, s'el posaven fins i tot a la boca, penjat al coll, a les mans, a tot arreu. Els enterramorts no paraven d'arrencar or i més or, demostrant l'avarícia per una cosa moltvaluosa.

El to del text és pessimista, un poble que no busca la felicitat sino que busca la riquesa i el valor de l'or.

La intencionalitat de l'autora és paròdica, fer-nos adornar que la riquesano porta la felicitat, un poble que té tot l'or que vol, que sel posa a les dents, no és feliç perquè sempre discuteixen. Addicció a una cosa que et fa pensa en només en allò i en res més, i al final...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto
  • el comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS