COMENTARI DE TEXT

Páginas: 3 (528 palabras) Publicado: 15 de abril de 2014
Comentari de text

Estem davant d’un fragment de ‘’La situació de la classe obrera a Anglaterra’’ escrit per Federic Englels i datat al 1845, el qual du per títol ‘’Els obrers fabrils a la GranBretanya’’.

L’autor del text, com ja hem dit, és Engels, qui amb Karl Marx, van escriure textos on reivindiquen a l obrer, al proletari nascut de la Revolució Industrial, critiquen el sistemacapitalista de producció, denuncien els excessos d’aquest i les penalitats dels obrers i proletaris. El lloc on localitzem aquest text, es a Anglaterra, bressol de la Revolució Industrial i pàtria del’autor, per tant coneix de primera mà la terrible situació en què vivien els proletaris. La data del text és, com ja em dit, al 1845, moment en el qual està consolidant-se la nascuda Revolució Industrial.El text tracta, en concret, dels obrers fabrils o de les fabriques on es fila o teixeix la llana, la seda i el cotó; un exemple d’una branca importantíssima per Anglaterra. L’autor denuncia com laintroducció de les maquines, primer la Jenny, desprès la Throstle i per últim la Mule han reduït el nombre de treballadors necessaris a les fàbriques i els obrers s’han quedat sense treball, augmentantla pobresa pels carrers d’Anglaterra.

És per tant un text de caràcter econòmic, però també social, una descripció de com ha esclatat la gran revolució que farà als burgesos milionaris, i al contrariamb el proletariat. D’aquesta forma, comença així una vida de penúries però també de lluita per aconseguir els seus drets. Per tant tenim un text de caràcter divulgatiu i una altra finalitat dedenúncia la qual s’adreça al públic o als col·lectius esmentats abans.

Podem dividir el text en quatre parts, cada part correspon a una temàtica o a una idea en concret, les quals corresponen amb elsparàgrafs del text. Dels quatre paràgrafs, la idea mes principal, es com aquestes innovacions amb la utilització de màquines han fet que el proletariat i els obrers es queden sense treball, ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • el comentario de texto
  • COMENTARIO DE TEXTO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS