Comentari de text

Páginas: 3 (707 palabras) Publicado: 30 de enero de 2015
Comentari de text - Valencià
La revolta dels “antipub” al metro de París
Podríem començar titulant el text de la següent manera:
La revolta en expansió a Europa contra la publicitat al metro.El text es pot estructurar en aquestes parts:
Introducció: Línea 1 a línea 11. L’autora explica la notícia: Ha sorgit una revolta contra la publicitat al metro (que els revolucionaris pensen que estracten de símbols del liberalisme capitalista), basada en pintar els cartells publicitaris de pintura negra, i es creu que anirà a més.
Exposició: Línea 12 a línea 30. Núria Ferragutcasas afegeix mésinformació sobre els llocs als que s’estén la revolució, que ha arribat fins i tot a llocs exteriors dels metro i a països estrangers. A més, parla sobre el reportatge del diari francès Le Monde, quemostra com son les persones que fan la revolució “antipub” i les actuacions de la llei i les empreses publicitàries front a aquest fenomen.
Conclusió: Línea 30 a línea 32. La periodista acaba lanotícia explicant un dels arguments principals dels revolucionaris “antipub” contra les acusacions de la companyia publicitària.

A continuació podríem resumir el text d'aquesta manera:
S’estén per totel metro de París un aire de revolta contra la publicitat. Lluiten contra el que creuen un símbol del liberalisme capitalista. Per això, estan disposats a repintar tots els cartells de publicitat demetro parisenc. Es preveu que s’expandirà, i de fet el moviment ja ha passat a carrers i cinemes i està a més ciutats franceses i fins i tot, en Europa, a Brussel·les. El diari francès Le Mondeexplicava que la revolució es compon de feministes indignades, ecologistes... . Per altra banda, les actuacions dels “antipub” son cada vegada més perilloses a causa del reforçament de la vigilància i l’imposició de fortes multes. Contràriament a la revolució, la companyia publicitària defensa la publicitat al metro com un mitjà per a millorar els servicis per la seva recaptació de fons , i en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto
  • el comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS