Comentari De Text

Páginas: 2 (358 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2012
Alejandro Bustamante Cardona
2 BTX TC

Comentari de text: textos jurídics

Comentari del decret de la pàgina 142

Aquest text és un exemple de text legislatiu, els emissors del qual sónPasqual Maragall i Mira, president de la generalitat de Catalunya i, Joan Manuel Del Pozo I Àlvarez, conseller d'Educació i Universitat, es va publicar a Barcelona el 4 de juliol de 2006. Aquest decret vadirigit als estudiants de Catalunya i pretén regular els drets i deures de l'alumnat i les formes de la convivència als centres educatius no universitaris de Catalunya. S'ha de tenir en compte queaquest document té una funció connotativa, ja que bàsicament contenen normes, sentències o peticions a fi i efecte d'influir en el comportament dels receptors.

Aquest document és un decret perquè lesnormes estan dictades pel govern de l'Estat o pel govern de la Generalitat. Aixó es pot confirmar al article 39 que està escrit en cursiva. Aquest decret està estructurat en cinc parts: La referència iel títol, la justificació, el cos, les disposicions finals i les sancions. El document exposat d'una forma objectiva, ordenada i clara amb una estructura molt jerarquitzada (amb títols, capítols iarticles), també amb lletres i números, i abundància d'expressions nominalitzades (suspensió del dret) i de frases d'infinitiu (realitzar tasques...). També s'utilitza les lletres en cursiva per asenyalar els apartats importants. Aquest document segueix una progressió de tema derivat, ja que d'una frase inicial, n'extraiem diversos subtemes dels quals emeten una informació nova. La cohesió textualque hi predomina és la relació lèxica perque vol establir un vincle semàntic entre dos o més elements lèxics, com per exemple la repetició de la paraula “dret”.

Pel que fa l'estructura, elsrecursos discursius i la presentació són elements que afavoreixen la finalitat d'aquest document, ja que l'objectiu és regulador; tot està molt ordenat i molt ben expressat, i aixó fa possible que el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto
  • el comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS