Comentari de l'escola d'Atenes

Páginas: 4 (918 palabras) Publicado: 24 de enero de 2015
“L’escola d’Atenes”, de Rafael

1. DOCUMENTACIÓ GENERAL
a. CATALOGACIÓ: Aquesta obra, pintada per Rafael d’Urbino (Urbino, actual Itàlia, 6 d'abril de 1483–Roma, 6 d'abril de 1520) , està a laSala de la Signatura del Vaticà (Roma). Està datada entre els anys 1510 i 1511 i fa 7,72 metres de llarg (base).
b. ASPECTES BÀSICS: És una pintura al fresc situada en un dels murs de l’estança, irepresenta una sala enorme d’inspiració clàssica plena de persones fent diverses accions, com discutir, escriure o llegir.
c. PRIMERA APROXIMACIÓ: Hi podem distingir nombrosos intel·lectuals del mónantic, com Plató, Aristòtil (al centre de la composició i en tercer pla), Epicur, Sòcrates, el mateix Rafael (en segon pla, repartits per la pintura), Pitàgores, Parmènides, Heràclit o Ptolomeu (enprimer pla), entre molts d’altres. Aquest fet fa que l’obra sigui figurativa, ja que representa figures recognoscibles.
2. ANÀLISI FORMAL:
a. COMPOSICIÓ: El fresc conté diverses línies compositives,reforçades per l’arc de la paret, que accentua la regularitat de l’obra, que es pot dividir en línies horitzontals i verticals, ja que totes les figures que s’hi representen (tenint en compte que hi hados grups de persones en alçades diferents) tenen els caps a la mateixa altura.
b. ESPAI / VOLUM: A més, podem notar la marcada perspectiva que existeix, perquè a l’espai entre Plató i Aristòtil hi hael punt de fuga que atorga a la composició una perspectiva lineal i molta profunditat (degut a l’arc de mig punt del fons, que marca el punt més llunyà).
c. ASPECTES BÀSICS: El dibuix era una de lesqualitats de Rafael, i en aquest cas no es trenca la norma. El dibuix presenta unes formes detallistes i alhora senzilles que aporten dinamisme i moviment a la pintura.
Pel que fa al color, hi hauna gran varietat (blaus, ataronjats, grisos, ocres, blancs...), i existeix un contrast entre la blancor, matisada per la llum, de l’edifici, i els colors vius dels vestits dels personatges.
d....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari D'Art: Escola D'Atenes
  • L'escola d'atenes
  • Llibre d'atena comentari de text descartes
  • escola d'atenes
  • L'escola secreta
  • L'escola
  • L'ensenyament de la religió catòlica a l'escola
  • Diari de l'estada a l'escola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS