Comentari Del Llibre Movimientos Artísticos Desde 1945

Páginas: 9 (2137 palabras) Publicado: 29 de abril de 2012
Títol del llibre: Movimientos artísticos desde 1945
Autor/a: Edward Lucie-Smith
Editorial: Ediciones Destino Thames and Hudson
Any d’edició a Espanya: 1991
Ciutat: Barcelona
ISBN: 84-233-2057-X

“Movimientos artísticos desde 1945” explica l’art contemporani des de 1945. Per fer-ho parla de diferents artistes de cada moviment i acompanya les seves explicacions amb fotografies de les obresd’art d’aquets artistes.

En el primer capítol “Moderno Tardío” ens explica l’art de la post-guerra i com aquesta va repercutir en el canvi de mentalitat dels artistes del moment. Aquesta desgràcia també va afectar molt a l’escola de París, en canvi Estat Units i Rusia es van convertir en les potències mundials, principalment Nova York. Aquest art de post-guerra l’autor el cataloga com apostmodern, encara que aquest és el que es revela contra la tradició modernista. No és un art d’innovació és un art que recull les idees existents i les porta al límit fins el punt d’arribar a les contradiccions.
El paper de l’artista, era crear una obra que reflectís la seva personalitat, per tant, el que demanava el mercat no era una obra d’art sinó que es venia el propi artista. Un exemple en seriaJoseph Beuys, ell es transformava a ell mateix i passava a ser un producte del mercat artístic. L’existència passava per davant de l’essència. L’actitud existencialista marcava als artistes, deien que un artista podia tenir descendents però no avantpassats. L’autor crítica bastant aquesta època de post-guerra i remarca molt la falta d’innovació dels artistes del moment.
Amb l’inici del’expressionisme abstracte Estats Units va passar al capdavant, seguits dels britànics. L’art va prendre importància i fins i tot servia com a refugi de la postguerra, van sorgir noves modes i això va fer sorgir noves actituds socials. La gent anava més al museu, i tot el rebuig que la societat havia demostrat amb l’art de les avantguardes abans de la guerra, en el modernisme es va convertir amb recolzament iadmiració. L’expressionisme abstracte havia sorgit del surrealisme i del seu automatisme psíquic en relació amb el consumisme. Aquí l’art pren un nou camí, el sentit de l’art com a objecte tangible es va esfumant i pren la iniciativa l’art com a agent que posa en marxa una sèrie de canvis fisiològics i psicològics en l’espectador, és a dir art no com a objecte únic i de luxe sinó com a objecte dereflexió. Amb l’arribada del Crack del 29 als Estats Units, els artistes també en van sortir afectats però, artistes com Pollock van seguir amb la seva carrera i va sorgir la idea d’una obra d’art infinita (mai està acabada). L’autor dedica varies pàgines del llibre a Jackson Pollock i el compara amb diferents artistes d’altres èpoques al llarg del llibre.
A Europa en època de post-guerra elsartistes eren els representants de la civilització. Tot i això, era evident que es necessitava un canvi, i aquest era imminent, els artistes en serien les principals víctimes, Picasso en seria un bon exemple. Continuant amb Matisse i el seu “papier découpé”, trobem a Bacon a Gran Bretanya, que fa una mescla d’art Modernista amb pintura figurativa treballant el terror, la por, la soledat... L’autortambé insisteix bastant amb Tàpies, un home de tendències internacionals adaptades a les nacionals, d’obra ambigua i que recorda a l’artesania.
Amb l’arribada de l’abstracció post pictòrica i com a principal precursor Josef Albers, es van dur a terme diferents estudis sobre el color i els efectes òptics. L’autor relaciona aquest art amb el op art dels 70, en canvi, fa una diferència entre laabstracció post pictòrica i els contorns durs, explica que un color desemboca firmament en l’altre i per tant difereixen en la qualitat de color (contacte passiu).
A partir d’aquí, s’intentaran reformar tots els conceptes teòrics sobre l’art i rebutjar tot l’art del passat. Es creurà que la pintura és un camp i no una composició i que el color servirà per crear impacte en la nostra ment. Quan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Movimientos artísticos desde 1945
  • Tendencias Artisticas Desde 1945
  • Movimientos de posguerra europeos (desde 1945 en adelante)
  • Comentari del llibre l'escriptura
  • COMENTARI LLIBRE PALEOGRAFIA
  • Movimientos artisticos
  • Movimientos Artisticos
  • Comentario De Texto; Llibre De Les Bèsties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS