Comentari del poema Bèlgica de Josep Carner

Páginas: 3 (704 palabras) Publicado: 10 de junio de 2014
El poema Bèlgica de Josep Carner tracta el desig de Carner per que Catalunya fos com Bèlgica i poder viure-hi tot el que passa a Bèlgica. Va ser escrit durant el Noucentisme, un moviment cultural,d’abast polític. El Noucentisme representa la imposició de la raó, la precisió, la serenitat, l’ordre i la claredat. Els autors valoraven més la intel·ligència que la sensibilitat i veien les ciutatscom el lloc ideal per realitzar els canvis que volien, aspecte que es veu reflectit en les seves obres.
Els gèneres literaris més utilitzats del moviment van ser la poesia, l’assaig i l’oratòria.Llunyania és el volum amb més material inèdit dels d’aquesta etapa i el més representatiu del tipus de poesia del Carner del moment. El volum inclou alguns dels poemes carnerians més típicament d’exili,il·lustradors de la idea de pàtria com a valor interior.
L’Altre Enyor admet una lectura similar, ara des d’una sèrie de sonets que ens van conduint cap a un “goig no mai hagut”, que és el querealment enyora i que es pot assimilar a una suposada pàtria (una mare pàtria) que si existeix és perquè el poeta és capaç d’imaginar-se-la des de la llengua i la literatura. Les reflexions que Carnerrealitza a Cor Fidel, a L’Altre Enyor i a Illa, són les que expliquen que el poeta doni entrada en el volum a aquell “M’agradaria fer-me vell en un país...” de Llibre dels poetes, cinquanta anysdesprés d’haver-lo escrit. També llavors del que es tractava era de construir un ideal a través del llenguatge. Ara, però, a part de sotmetre el text a una correcció exhaustiva, li afegeixsimptomàticament el títol de Bèlgica, per la qual cosa es converteix en un homenatge al país que l’acull i en una constatació de la impossibilitat de recupera el camí perdut en la construcció de Catalunya.Novament, doncs, l’ideal és amb ell, amb el poeta. És a Bèlgica: en el país d’acollida, però també, és clar, en el poema que rep aquest títol i que no és altra cosa que una creació.
Fixem-nos primer en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari del poema (Bèlgica
  • Comentari del poema Ahir de Josep Carner
  • Bèlgica, josep carner
  • Bèlgica Josep Carner
  • Bèlgica
  • Bèlgica de Josep Carner
  • comentario de poema de Josep Carner
  • comentari el fènix de josep carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS